Компютърен Хардуер

Intel с минимален ръст на дела на процесорния пазар за 2010г.

Computer World

Компаниите Intel и Advanced Micro Devices (AMD) като цяло са съхранили позициите си на световния пазар на микропроцесори през 2010 година. Това са изводите от най-новото изследване на този сегмент, проведено от анализаторите от iSuppli. Съгласно публикуваната информация, двата ИТ гиганта са почти са успели да запазят своите дялове, като са оставили на останалите производители малко под 8 процента от пазара.

Все пак Intel е успяла да отчете ръст на своя дял от 0,4% за 2010 година спрямо 2009 г., като делът й е нараснал до 81 процента. В същото време при AMD се е наблюдавала противоположна тенденция. Делът й на пазара на процесори се е съкратил на годишна база с 0,8 процента, като през миналата година е бил 11,4%.

Половината от тази разлика (0,4%) е отишла при Intel, докато останалата част е за другите производители, чието присъствие на CPU пазара се е увеличило до 7,5%. Впрочем, компанията разчита през тази година да промени ситуацията с пускането на APU чиповете от семейството Fusion, както и производителните процесори с архитектура Bulldozer.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X