Компютърен Хардуер

JAR Computers предлага вече най-новите SSD-та на Intel

Computer World

Българската технологична верига JAR Computers вече приема поръчки за най-новите SSD модели на компанията Intel от нейната серия SSD 510. Дисковете работят с 6 Gbps SATA интерфейс и използват пълните възможности на второто поколение Intel Core процесори, което ги прави особено подходящи за геймъри, за създатели на мултимедийно съдържание, за работни станции, както и за други сфери на дейност, при които се изисква висока производителност. Моделите от серия Intel SSD 510 се предлагат от JAR Computers във версии с капацитет 250GB и 120GB, като и двете включват тригодишна гаранция. Цената на по-ниския модел е 553 лв., а на по-високия - 1119 лв.

Моделите от серията SSD 510 работят с изпитаната 34 – нанометрова NAND флаш технология на Intel. Те удвояват скоростта за пренос на данни при четене на информация (в сравнение с предишните продукти на Intel), достигайки 500 MB/s и утрояват скоростта при записване на информация, достигайки 315MB/s. За да подобрят работоспособността на системата, устройствата от серията SSD 510 Series нямат подвижни части, което ги прави по-здрави, по-тихи, по-енергоефективни и по-лесни за охлаждане. В добавка при новите модели е намалено времето за стартиране на системата, за пускане на нови приложения и отваряне на файлове, както и времето за излизане от т.нар. „спящ режим“ (sleep mode). Всичко това се отразява осезаемо на работата с новите SSD 510 продукти.

В добавка към новите продукти потребителите получават също безплатния инструмент за управление и диагностика Intel SSD Optimizer, а за по-лесна инсталация и прехвърляне на съдържанието от предишни носители, те могат да си свалят безплатния софтуер Intel Data Migration.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X