Компютърен Хардуер

Intel обяви SSD-тата 510 Series с 6Gbps SATA интерфейс

Computer World

Intel Corporation обяви линията твърдотелните дискове (SSD) Intel Solid-State Drive 510 Series, която разполага със SATA 6 Gbps интерфейс. Поддържайки трансфер на данни със скорост до 500 MB/s, новите носители увеличават двойно скоростта на последователно четене, а със скорост до 315MB/s скача с над три пъти скоростта на последователно записване спрямо скоростта на настоящите 3Gbps SSD на Intel. С тези си характеристики новите твърдотелни решения са подходящи за взискателни геймъри, създатели на медиа съдържание, потребители на работни станции с големи натоварвания и всички технологични ентусиасти.

Производителността на линията Intel SSD 510 надминава тази на традиционните твърди дискове (HDD) с над 50 %, твърдят от компанията. Новите твърдотелни носители намаляват времето за стартиране на системите, по-бързо стартират приложения и файлове и се рестартират от състояние на бездействие по-бързо, което води до забележимо подобрение.


Intel обяви SSD-тата 510 Series с 6Gbps SATA интерфейс

© Computer World, Computerworld.bg

“Като разработчик на игри, първото нещо което опитваме да оптимизираме по време на разработката не е паметта, която ползва нашата игра или броя кадри в секунда, а времето за повторения на нашите създатели на съдържание - каза Дейвид Ланг, главен изпълнителен директор на Iron Galaxy, базирано в Чикаго студио за разработка на игри. - Чрез прехода на нашия екип към 6Gbps SSD на Intel, ние отбелязахме драматично подобрение от 15 до 20 % във времето, което е необходимо на един от нашите разработчици да направи промяна в редактора, а след това да го пробва в играта. По-бързите повторения означават повече повторения, което означава по-добри игри за потребителите.”


Intel обяви SSD-тата 510 Series с 6Gbps SATA интерфейс

© Computer World, Computerworld.bg

Линията Intel SSD 510 Series използва Intel 34-нанометрова NAND флаш памет, за да достави скорост от 500MB/s при последователно четене и до 315 MB/s запис при модела с голям капацитет. Продуктът сега е на разположение с капацитет от 250GB на цена $584 и 120GB за $284, за количества от 1000 броя. Двата продукта включват гаранция от 3 години. Версията с капацитет 120GB е добър избор за хибридна конфигурация настолни системи с HDD и SSD, която набира популярност. При този тип системи, операционната система, любимите приложения и игри са достъпни от SSD носител или по-бърз старт на системата и ускорена производителност на приложенията, докато HDD устройството се използва за съхранение на данни.
 
Купувачите на Intel SSD могат да  използват Intel SSD Toolbox с оптимизатора Intel SSD Optimizer, безплатно приложение, което предоставя мощен набор инструменти за управление, информация и диагностика на потребителите на Microsoft Windows в помощ за поддържане на изправността и производителността на носителите. За да направим инсталационния процес по-лесен, всички потребители на Intel SSD могат безплатно да си свалят Intel Data Migration Software помощ за клониране на цялото съдържание на предишен носител за съхранение (SSD или HDD) на всеки Intel SSD.

Твърдотелните дискове на Intel могат да бъдат закупени от множество търговци или интернет магазини като Newegg.com или Amazon.com по света. Повече информация за Intel SSD може да бъде намерена на www.intel.com/go/ssd или в мултимедийния прес кит на www.intel.com/pressroom/kits/ssd.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X