Компютърен Хардуер

MSI Dual Pad – концептуален нетбук, съставен от два таблета

Computer World

Тайванската компания MSI е подготвила за провеждащото се в момента изложение CeBIT 2011 (1-5 март, Хановер, Германия) концептуално мобилно устройство с името Dual Pad.
Новият продукт представлява нетбук, съставен от два съединени таблета MSI Wind Pad. Първият се намира на мястото на дисплея, а вторият заема мястото на хардуерната клавиатура.
Обединените таблети работят под управлението на Windows 7. Те са оборудвани с процесори Intel Atom Z530 и 10,1-инчови капацитивни сензорни мултитъч дисплеи.

Външно MSI Dual Pad напомня на ноутбуците Toshiba Libretto W100 и Acer Iconia, но за разлика от тях той не може да бъде затворен. Ако се съди по всичко таблетите са прикрепени здраво един към една обща подложка.
Идеята на тази концепция е в това, че Dual Pad може да се използва като нетбук за ежедневна работа с приложения, а когато потребителите искат да ползват един от двата таблета, те просто могат просто да издърпат от своеобразния лаптоп или този, който играе ролята на екран, или този което е на позицията на клавиатурата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X