Компютърен Хардуер

Fujifilm извади два GPS фотоапарата

Computer World

Компанията Fujifilm представи два GPS цифрови фотоапарата на изложението CES 2011 миналата седмица, съобщава сайтът www.eurogps.eu. Това са моделите Fujifilm FinePix F550 EXR (цена $349) и FinePix XP30 ($229).
Първият има 16-мегапикселов EXR CMOS сензор, възможност за скоростно снимане, 15-кратно оптично приближение и Full HD видео функционалност. FinePix XP30 разполага с 14,2 мегапикселова камера и 5-кратно оптично приближение с оптична стабилизация на картината. Устройството е водоустойчиво, удароустойчиво и направено за употреба навън.

Fujifilm FinePix F550 EXR

 

И двата продукта геотагват снимките, показвайки или географски координати или име на местоположението, използвайки вградена база от половин милион точки (в световен мащаб от NAVTEQ и от Zenrin за Япония).
Апаратите разполагат и с функцията Photo Navigation, така че да откриете пътя до мястото, където сте направили дадена снимка. Например, ако сте се снимали в ресторант, който искате да посетите отново, просто намерете изображението и FinePix ще ви покаже разстоянието и посоката, в която трябва де се движите, за да се върнете там.


Fujifilm извади два GPS фотоапарата

© Computer World, Computerworld.bg

Fijifilm FinePix XP30

 

Не на последно място, трябва да отбележим функцията Route Logging, която съхранява местоположение на всеки 10 минути (в определен режим) и щом качите изображенията на компютър, карта на маршрута и направените снимки се показва в Google Maps.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X