Компютърен Хардуер

НР предложи нови решения за опростяване на бизнес критичните процеси

Computer World

Компанията HP обяви новите си интегрирани решения за опростяване на бизнес критичните процеси и ускоряване на консолидацията на ИТ ресурсите. По този начин компанията цели да осигури на клиентите си възможността за рационализиране на нужните бизнес критични услуги.

Новото решение на НР StorageWorks P9500 Disk Array и допълненията към HP-UX портфолиото за Integrity системи подобряват услугите за осигуряване на приложенията благодарение на отворената, интегрирана архитектура. Тя издържа на най-сериозните натоварвания и на практика е налична навсякъде и по всяко време, твърдят от технологичния гигант.

P9500 награжда върху технологията на пет поколения решения за съхранение на данни на HP - StorageWorks XP Disk Array. С новия, насочен към потребителя дизайн, и стандартизираната архитектура, P9500 повишава количеството данни, управлявани от всеки администратор, и удвоява енергийната ефективност на решенията, подчертават от HP. Според информация оттам, в същото време се намаляват наполовина изискванията по отношение на размерите на помещенията за центровете за данни.

Новите възможности на решенията позволяват на клиентите ефикасно да използват и споделят ресурсите за съхранение на данните.
Намаляват се общи разходи за притежание, благодарение на софтуера HP P9000 Application Performance Extender. Неговата основна функция е да консолидира съхранението на данни за бизнес критичните приложения и да обедини виртуалните машини.

Чрез софтуера HP P9000 Smart Tiers се повишава ефективност и гъвкавост на технологичната инфраструктура, твърдят от HP. Той осигурява автоматизирано прехвърляне на данни между различните налични сторидж ресурси – включително физическите твърди дискове.

Освен това е подобрен потребителския интерфейс с допълнения към HP конзолата за уеб контрол от разстояние (НРRemote Web Console). Тя опростява въвеждането на инфраструктурата за съхранение на данните и намалява времето за управлението й с 40 до 60 процента, подчертават от компанията.

Софтуерните допълнения към HP-UX 11i v3 и портфолиото HP Serviceguard Solutionsза могат да опростяват бизнес критичните системи.
Времето за ръчно конфигуриране може да се намали с до приблизително 93% благодарение на новия HP Serviceguard Extension for Oracle e-Business Suite. Този софтуер осигурява автоматично конфигуриране на повече от 200 интегрирани приложения, включително финансови услуги, приложения за управление на отношенията с клиентите и свързани компоненти като съхранението на данни и мрежовите решения.
Благодарение на технологията за виртуализация HP-UX 9000 Container се консолидират приложенията, работещи на HP 9000, със системите Integrity на HP. Това може да се случи за дни, а не месеци, информират в заключение от HP. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X