Компютърен Хардуер

Първият ноутбук на HP от серията Envy бе представен у нас

Computer World

НР представи у нас първия ноутбук от серията Envy – HP Envy 14. Той е най-високият и луксозен клас мобилни компютри на компанията. 14-инчовият лаптоп идва с лазерно гравирана външна страна на корпуса и на мястото, предвидено за облягане на китките при писане.
HP Envy 14 е базиран на Intel Core i5-450M процесор (2,40 GHz), разполага с 4GB DDR3 RAM и 500GB твърд диск, работещ със скорост 7,200rpm. Моделът използва видео карта ATI Mobility Radeon HD 5650 със 1GB VRAM. Предлага се със слот за оптично устройство, камера с висока разделителна способност и 802.11n модул.

Долната част на ноутбука е изработена от магнезиева сплав, която намалява теглото му до 2,36 кг. Шасито е алуминиево. Цялата система е с височина 2,77 см. и разполага с два самостоятелни USB порта, един споделен eSATA/USB порт, HDMI, DisplayPort, Ethernet и два изхода за слушалки - единият, от които може да се използва и като вход за микрофон. ENVY 14 идва с 14-инчов (35,6 см) дисплей, който поддържа резолюция от 1366х768 пиксела.
Моделът използва технология за широк ъгъл на гледане, така че собствениците му ще могат да виждат повече и по-добре от всяка позиция.


Първият ноутбук на HP от серията Envy бе представен у нас

© Computer World, Computerworld.bg

В предния панел на устройството има вградени колони, които възпроизвеждат много чист и плътен звук, твърдят от компанията. Освен това НР Envy14 използва аудио технология Beats, разработена от НР в сътрудничество с
студиото Dr. Dre. Аудио системата Beats може значително да увеличи нивата на бас и силата на звука, без значение от използваните слушалки, домашна аудио система или стандартни външни колонки.


Първият ноутбук на HP от серията Envy бе представен у нас

© Computer World, Computerworld.bg

Envy14 е първият ноутбук на НР с клавиатура със задно осветяване от „островен тип”, информират още от компанията. Освен това моделът предлага и тъчпад, които разпознава жестове и улеснява работата със снимки и уебсайтове.
Моделът работи с 8-клетъчна батерия, която осигурява работа с устройството до 6 часа.
HP Envy 14 ще започне да се предлага в България от октомври на препоръчителна цена от 2 599 лева с ДДС.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X