Компютърен Хардуер

HP обнови решенията си за виртуализация на работната среда

Computer World

Hewlett-Packard представи няколко нови решени, които са част от линията системи за виртуализация на работната среда. Те са представени от серията тънки клиенти HP t5500, разполагащи с усъвършенстван набор инструменти HP Easy Tools и два тънки клиента, които идват с ОС Windows Embedded Standard 7 (WES 7). От HP обявиха, че ще започнат да внедряват поддръжката на Citrix XenDesktop в цялото си портфолио тънки клиенти.

 

Новите модели HP t5550, t5565 и t5570 са подходящи за работа с офисни приложения, с Интернет, с виртуализирано работно пространство или облачни компютърни изчисления. Тънките клиенти HP 4320t (мобилен) и HP t5740e от следващия месец ще бъдат достъпни с ОС Windows Embedded Standard 7.

Моделите от серията t5500 ще се предлагат с избор на операционни системи Microsoft Windows Embedded Standard 2009, Windows CE Embedded 6.0 или HP ThinPro, както и с послените плъгини на Citrix и Microsoft за всякакви условия на работа.

Mоделите от серията HP t5500 идват с подобрения набор инструменти HP Easy Tools. Той включва няколко полезни приложения - HP Easy Setup, HP Easy Update и HP Easy Config. Новите решения на HP са разработени на основата на процесор VIA Nano U3500 и мащабируемата медиа система VIA VX900.

 

Освен това в тънките клиенти на Hewlett-Packard имат вградена система с DVI-I и DVI-D портове за поддръжка на два монитор.

Новите устройства поддържат протоколите Microsoft RDP 7, Citrix ICA 12 и VMware View Manager 4.5, браузъра Internet Explorer 8, както и Windows Media Player 12, работещ с най-разпространениете аудио и видео формати. Освен това е предвидена поддръжката на Microsoft Windows Firewall и системата Native Smart Card за безопасен достъп към мрежата. Освен това мениджърът HP Write Filter дава възможност за настройка и използване на усъвършенстван филтър или писмен филтър на базата на файлов, а HP TeemTalk обезпечава улеснен достъп до приложенията. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X