Компютърен Хардуер

NVIDIA пусна Fermi-базирани Quadro графични продукти

Computer World

Разширяване на своята серия от професионални графични решения Quadro, на базата на архитектурата Fermi, обяви NVIDIA. Новото предложение в средния клас - Quadro 2000 е със 192 NVIDIA CUDA изчислителни ядра, заедно с Quadro 600 в по-ниския клас, оборудван с 96 CUDA изчислителни ядра, осигуряват достъп до предимствата на Fermi архитектура за всички сегменти на пазара.

 

Новото Quadro 2000 осигурява до 1,5 пъти по-висока геометрична изчислителна производителност спрямо предишното поколение графични решения Quadro в средния клас, като благодарение на използването на технологията NVIDIA Scalable Geometry Engine, новите продукти предлагат и по-висока производителност при работа с водещите CAD и DCC приложения, като например SolidWorks и Autodesk 3ds Max.

NVIDIA Quadro 600

 

Новите Quadro 600 решения в по-ниския клас са гъвкави и с нискоформатни платки, като те осигуряват най-добрата производителност за ват изразходвана електроенергия в индустрията за приложения като Autodesk AutoCAD 2011, твърдят от NVIDIA. Освен това те осигуряват на професионалните дизайнери възможност да работят с модели, които да два пъти по-големи и сложни спрямо това, което предлагат като производителност предишното поколение решения в този клас.

Quadro 2000 и Quadro 600 разполагат с по 1GB графична видеопамет и са съвместими с новите NVIDIA 3D Vision Pro очила с активен затвор, осигурявайки мощна среда за визуализации и анализи с реалистично и висококачествено стереоскопично 3D изживяване за потребителите.


NVIDIA пусна Fermi-базирани Quadro графични продукти

© Computer World, Computerworld.bg

NVIDIA Quadro 2000

 

Софтуерни компании, като Adobe, Autodesk, Dassault Systemes и SolidWorks сертифицират професионалните графични решения от серията Quadro за потребителите, чийто работа зависи от това продуктите, с които работят да отговарят на тази изисквания.

NVIDIA Quadro 2000 и Quadro 600 са създадени на база на индустриалните стандарти, включително OpenGL 4.1, DirectX 11, Shader Model 5.0, DirectCompute и OpenCL. Освен това те могат да се възползват и от възможностите на паралелната изчислителна архитектура NVIDIA CUDA, която дава възможност за драматично повишение на изчислителните възможности. Благодарение на наличната поддръжка за работа с 30-битов цвят (10 бита на канал), тези Quadro решения дават възможност за изобразяването на милиарди цветови нюанси за по-реалистично изглеждащи изображения с по-голям динамичен обхват. И Quadro 2000 и Quadro 600 са съвместими със стандарта PCI Express 2.0 и използват дизайн с много тихо охлаждане, така че да не създават дискомфорт по време на работа за потребителя.

 

Новата продуктова гама графични процесори Quadro може да се възползва от възможностите на паралелната изчислителна архитектура CUDA и NVIDIA Application Acceleration Engines с цел да осигури оптимална производителност в широк кръг от приложения. В допълнение тези нови решения разполагат с поддръжка и за NVIDIA Mosaic Technology, която дава възможност на всяко едно приложение да използва една или повече професионални графични карти Quadro с цел да бъде мащабирано и визуализирано на до 8 екрана с висока резолюция. Без значение дали става дума за приложения като CATIA, 3ds Max, PowerPoint или Google Earth, за потребителите е достатъчно само да натиснат бутона Maximize и приложението автоматично ще бъде разтеглено върху всички свързани екрани.

 

Quadro 2000 е с препоръчителна цена от 599$, а Quadro 600 с препоръчителна цена от 199$, като и двата продукта са налични от водещите производители на работни станции, в това число от Dell, HP и Lenovo, както и от оторизираните за дистрибуция партньори като: PNY Technologies в Северна Америка и Европа, ELSA в Япония и Leadtek в Азиатско-тихоокеанския регион. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X