Компютърен Хардуер

Samsung представи иновативния фотоапарат NX100

Computer World

Последният новаторски продукт на Samsung в областта на фотографията вече е факт. Това е камерата NX100, която е екипирана с първия в света i-Function обектив.

Продуктът е проектиран с амбицията да оглави категорията на новите безогледални фотокамери, твърдят от Samsung. Новият фотоапарат NX100 се допълва от набор от сменяеми обективи и други екстри, които предлагат на фотографите всичко необходимо, за да разгърнат напълно креативността си.

Разработването на NX100 стъпва на успеха на предшественика си NX10, първата безогледална фотокамера на Samsung и първата снабдена с APS-C размер на сензора. Новият модел е снабден с 3-инчов AMOLED дисплей и се предлага с интуитивния i-Function обектив, който дава възможност на потребителите за реален контрол върху апарата посредством обектива..

Дизайнът на NX100 е вдъхновен от формата на капка роса. Това може да се види на бутона за затвора на фотоапарата и изпъкналата му форма - предлага се в четири различни цвята; черно, бяло, кафяво и сребристо.


Samsung представи иновативния фотоапарат NX100

© Computer World, Computerworld.bg

Устройството разполага и с режим на работа, който дава възможност за превключването между различни обективи. Всеки от обективите е ясно означен с икона, която илюстрира основната му употреба, така че да е лесно и за начинаещите да се ориентират какъв обектив им е нужен при една или друга ситуация.

Фотоапаратът предлага и креативната функция, наречена "Smart Filter". При режим playback, потребителите могат да прилагат различни ефекти към вече заснетия материал като винетки, мек фокус, рибешко око или миниатюри.


Samsung представи иновативния фотоапарат NX100

© Computer World, Computerworld.bg

NX100 поддържа запис на HD видео при 720р и предлага режим 'Sound Picture', който добавя и звук при заснемането на видео. За да осигури високо качество на изображението дори и при регулярна смяна на обектива, устройството разполага и с функция за отстраняване на случайно попаднали прашинки върху обектива непосредствено преди работа.


Samsung представи иновативния фотоапарат NX100

© Computer World, Computerworld.bg

NX100 разполага с набор от новаторски сменяеми обективи и екстри. Предстои подобряването на системата NX с допълнителни екстри, които да регистрират точно географско местоположение (Electronic Viewfinder, Flash and GPS tracker). 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X