Компютърен Хардуер

Бизнес нетбукът HP Mini 5103 е вече достъпен у нас

Computer World

HP представи своят нов бизнес нетбук с опционален сензорен екран – HP Mini 5103. Моделът е предназначен за употреба от студенти и хора, работещи в движение, като предлага голямо разнообразие от конфигурации, съчетани с отлична мобилност, подчертават от компанията.

HP Mini 5103 е с 25,7 см (10,1") диагонал на дисплея със светодиодно задно осветяване (LED Backlight). Предлага се в 1024х600 WSVGA или 1366х768 HD резолюция и опционален капацитивен, чувствителен на допир дисплей.
Нетбукът е със здрава и лека рамка на дисплея, изработена от алуминий с анодна обработка. За допълнително удобство при пренасяне потребителите могат да закупят отделно и специална дръжка за устройството.


Бизнес нетбукът HP Mini 5103 е вече достъпен у нас

© Computer World, Computerworld.bg

Моделът използва последните процесори Intel Atom N455 или N550, до 2 GB DDR3 RAM и до 320 GB твърд диск. Tеглото при базовата конфигурация е едва 1,2 кг, а дебелината е 2,3 см, което го прави едновременно удобен за пренасяне и подходящ за работа с офис приложения. Клиентите могат да увеличат скоростта на работа със своите файлове, като закупят модела с твърдотелен носител (SSD) с големина от 128 GB. С тази опция, освен по-бърза работа, потребителите ще се възползват и от по-ниска консумация на електроенергия, смятат от компанията.


Бизнес нетбукът HP Mini 5103 е вече достъпен у нас

© Computer World, Computerworld.bg

HP Mini 5103 е с устойчива на разливане на течности клавиатура, която отговаря на 95% от стандартния размер. Заедно с тъчпада, тя осигурява отлична работа с електронна поща, чатове и други приложения, изискващи въвеждането на текст. Опционалният сензорен екран позволява на потребителите да работят интуитивно и бързо с устройството. Той разпознава жестове, натискане и прекарване на пръстите през екрана за по-лесна навигация в приложенията, при търсене на информация и разглеждане на уебсайтове.

Клиентите могат да избират между 4-клетъчната батерия за по-ниско тегло и опционална 6-клетъчна батерия за по-продължителна работа с устройството. С 6-клетъчната батерия HP Mini 5103 може да работи до 10 часа и 15 минути с едно зареждане.

Освен стандартните 3 USB порта, VGA изход за свързване към външни монитори, четец за карти памет, микрофон и 2.0 MP уебкамера, моделът се предлага с разнообразни мрежови възможности. HP Mini 5103 разполага с адаптер за жична мрежа, Wi-Fi, интегриран модул HP Mobile Broadband, захранван от Gobi с GPS и безжична Bluetooth технология. Това дава удобството на бързо свързване към Интернет, електронна поща и използването на друга важна информация в движение.
HP QuickSync позволява автоматичната синхронизация, достъп и споделяне на съдържание между основния персонален компютър и HP Mini 5103. Съдържанието може да се създава и изпраща в движение и безжично да се синхронизира на основния компютър в офиса или в къщи.

HP Mini 5103 се предлага и с програмата HP DayStarter, която позволява на потребителите да започнат работния си ден още преди стартирането на Windows. DayStarter осигурява 12 часов календар, предлагащ бърз достъп до насрочените срещи за деня и статуса на батерията, докато операционната система се зарежда. 
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X