Компютърен Хардуер

AMD каза “сбогом” на марката ATI

Computer World

Корпорацията AMD има намерение да се откаже от пускането на видеокарти, графични процесори и чипсети под марката ATI. Названието ATI ще изчезне от графичните продукти на AMD до края на 2012 година. Названията на продуктовите линии няма да претърпят изменения.

По този начин под марката AMD ще се пускат видеокарти от семействата Radeon и FirePro. Заедно с това названията на технологиите, свързани с графичните системи, ще бъдат изменени от ATI на AMD. Драйверите и софтуерите за видеокарти ще се променят на AMD Catalyst. По същия начин ще се измени наименованието на технологията ATI Eyefinity, уточнява Браян Слетери, шеф на AMD за Австралия и Нова Зеландия.

AMD придоби ATI през 2006 година срещу общата сума от $5,4 млрд. Това позволи на обединената компания да стане един от най-големите производители на графични системи в света наред с Intel и NVIDIA.
Една от причините за отказа от марката ATI стана разработването от AMD на собствената графична технология Fusion. Този хибриден чип съчетава в себе си GPU и CPU на един кристал.

IDG News Service
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X