Компютърен Хардуер

HP обнови сериозно работните си станции

Computer World

HP представи нови работни станции, сред които е и първата работна станция на малък форм фактор. Към тях HP добавя и няколко модела с многоядрени процесори и мобилна работна станция с DreamColor дисплей.
Моделът HP Z200 SFF идва с размер на варианта „minitower" e подходящ за работни места с ограничено пространство, както и за секторите здравеопазване, проектантски услуги, образование, финанси и промишленост. Освен това новите 6-ядрени процесори Intel Xeon 5600 (32nm) вече се предлагат на работните станции HP Z800, Z600 и Z400.

Най-мощната мобилна работна станция на HP - EliteBook 8740w, е с подобрена графична и изчислителна производителност, и тя идва с HP Dream Color дисплей. 

Потребителите, които изберат конфигурацията с ATI FirePro ще могат да се възползват от Direct X 11 и работа с няколко монитора. Чрез един-единствен процесор за обработка на графиката (GPU) мобилната работна станция може едновременно да поддържа изображения на четири различни екрана, без да се брой собствения дисплей на устройството.
Наскоро представената мобилна работна станция HP EliteBook 8540w също вече се предлага с опционален DreamColor дисплей или с новия графичен модул ATI FirePro M7820.

 

Според информация от производителя, моделите от серията HP EliteBook, 8540w и 8740w са проектирани, така че да издържат тестовете, необходими за покриване на военния стандарт MIL-STD 810G. За съответствието с него са проведени тестове за издръжливост на вибрации, прах, влажност, атмосферно налягане и работа при високи и ниски температурни стойности. За направата на устройствата не са използвани съединения с бром и поливинилхлорид (BFR/PVC-free). Иновациите при HP EliteBook включват: HP QuickWeb и HP QuickLook3 - за по-добър достъп до програми без стартиране на устройството и инструмента HP Power Assistant за спестяване на електроенергия. Включения модул HP Mobile Broadband, използващ технологията на Qualcomm Gobi, увеличава достъпа до интернет, вътрешни мрежи, електронна поща и друга важна информация.

 

Инструментът HP Performance Advisor може да помогне за спестяването на време и средства и да увеличи цялостната производителност. Той е предварително инсталиран и се доставя заедно с всички нови работни станции на компанията без допълнително заплащане. Performance Advisor автоматично настройва работната станция, намира и инсталира правилните драйвери и конфигурира системата до оптималните и настройки спрямо работата на потребителя. Правилните настройки може да донесат значително подобрение на производителността придружена от стабилност на цялата система и софтуер, което от своя страна да доведе до по-бързо възвръщане на инвестициите.

 

Като допълнение HP SkyRoom вече се предлага безплатно на всички работни станции на НР. HP SkyRoom е достъпен софтуер за видео конференции с висока разделителна способност, който дава възможност за сътрудничество в реално време и за мигновени срещи лице в лице. Благодарение на технологията за обработка на изображения и видео на НР, SkyRoom може да предаде информация до 4 пъти по-бързо от едно мигване на окото. По този начин той позволява идеална картина и звук, както и споделяне на 3-D съдържание. 


Работната станция HP Z200 SFF се предлага в България на препоръчителни цени започващи от 1199 лева с ДДС. Моделите HP Z400, Z600 и Z800 също са достъпни у нас. Препоръчителните им цени започват от 1599 лева за HP Z400, 2299 лева за HP Z600 и 2799 лева за HP Z800.
HP EliteBook 8540w се предлага в България от 1 май на препоръчителни цени започващи от 2699 лева с ДДС. Докинг станцията HP 2740 Ultra-Slim Expansion Base ще се предлга в България от месец май 2010 г. на препоръчителна цена 400 лева с ДДС.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X