Компютърен Хардуер

Sony показа прототип на компактна камера със сменяем обектив (+видео със субтитри)

Владимир Владков

Прототип на компактна камера на Sony със сменяем обектив, модел от серията Alpha, който бе показан за пръв път през февруари на калифорнийското изложение PMA, бе представен и в Япония. Компанията обаче все още не разкрива много подробности за устройството.

Камерата е насочена към хората, които искат малко повече креативност отколкото предлагат компактните модели с фиксиран обектив, но не искат да „мъкнат" голям и тежък цифров SLR фотоапарат.

Според Масаши Имамура, президент на Sony за персоналните продукти за видеозаснемане „концепцията е да се дадат на потребителите много възможности да ползват различни типове обективи. Досега компактните фотоапарати се ползваха само с лещите, които са вградени в тялото на камерата. Ако има възможност да се адаптират няколко сменяеми обектива, потребителите ще получат много възможности да правят разнообразни снимки."

Конкурентите като Panasonic продават подобни продукти вече почти година и тази седмица обявиха нови модели, но Sony твърди, че предлага техническо съвършенство и по-големият сензор в нейната камера ще осигури по-добри снимки.

Днес са известни още няколко детайла. Sony не е обявила цената и няма да даде повече спецификации преди пускането на продукта на пазара, което ще стане до края на годината.

Друг бъдещ продукт на Sony ще е 3D камера.

„Не мога да издам подробности, но разработваме 3D продукт", казва Масаши Имамура.

Sony развива активно 3D и тази седмица показа първите си 3D телевизори. Тя планира 3D съвместими лаптопи и игри за PlayStation, така че камерата може да осигури на потребителите начин да снимат собствена продукция.

Мартин Уилямс, IDG News Service

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X