Компютърен Хардуер

Sony работи върху 3D камера

Computer World

В Sony разработват 3D камера, която ще даде на потребителите възможността да създават собствено триизмерно видео и снимково съдържание, по думите на Масаши Имамура, президент на бизнес групата за персонални изображения и звук на Sony.

Камерата, детайлите за която все още се пазят в тайна, ще бъде част от продуктовото семейство, което компанията ще използва, за да убеди потребителите да използват триизмерни технологии.

Не мога да разкрия детайлите, но сега разработваме продукт от 3D тип", казал е Имамура.

Водени от вярването, че 3D е следващото голямо нещо в телевизията, в Sony сериозно застават зад технологията и главният изпълнителен директор движи цялата компания към разработването на допълващи продукти.

Първите 3D телевизори на Sony бяха пуснати по-рано тази година. Те ще станат достъпни в глобален мащаб през юни. Приблизително тогава се планира и пускането на обновление за конзолата PlayStation 3, която вследствие ще може да поддържа триизмерни игри филми от Blu-ray дискове. От компанията също обявиха, че работят върху лаптоп от серията Vaio с 3D възможности.

Отдела за създаване на професионално съдържание на Sony вече създаде 3D телевизионни камери и сателитни камиони и работи с операторите за стартирането на триизмерни канали. Погледите са насочени към предстоящото световно първенство по футбол като начин за промотирането на 3D - събитието ще бъде заснемано с използването на технологията.

Няколко конкуренти на Sony също работят по създаването на 3D камери. От Panasonic наскоро демонстрираха дигитална видеокамера, която може да записва триизмерни клипове, а от FujiFilm вече продават камерата


IDG News Service (Токио)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X