Компютърен Хардуер

НР представи ноутбук-таблета EliteBook 2740p с поддръжка на “multi-touch”

Computer World

Компанията Hewlett-Packard попълни линията преносими компютри с ноутбук-таблета EliteBook 2740p. Новият продукт е снабден с 12,1-инчов дисплей и предлага поддръжка на "multi-touch". По отношение на процесора може да се избира между Intel Core i5 или Core i7 решения от последно поколение, а максималният обем на оперативната памет може да достигне 8 GB. Ноутбук-таблетът може да бъде снабден с до 320 GB HDD или 160 GB твърдотелно устройство.

В арсенала на ноутбука влиза 2-мегапикселова уеб камера, Wi-Fi и Bluetooth контролери за безжична свързаност, ExpressCard/34 слот и три USB порта. Като опция производителят предлага 3G модул за мобилни мрежи.
Моделът EliteBook 2740p е разработен в съответствие с американския военен стандарт MIL-STD 810.

Ноутбук-таблетът се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 7. Времето за работа с едно зареждане на батерията е пет часа, твърдят от Hewlett-Packard. При добавяне на допълнителна батерия това време може да достигне дори 11 часа.
Заедно с ноутбука купувачът може да получи и докинг станцията UltraSlim Expansion Base, включваща DVD записвачка и набор от допълнителни портове, включително и eSATA интерфейс.
В продажба новия продукт ще се появи през април и ще струва $1600. Докинг станцията е на цена $300.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X