Компютърен Хардуер

Бюджетна работна станция HP Z200 е вече достъпна у нас

Computer World

НР добави нов модел работна станция към портфолиото си - HP Z200. Компанията представи и нов модел от серията HP Compaq 8000 - настолното бизнес РС HP Compaq 8100 Elite.
HP Z200 продължава успешната серия работни станции Z на НР. Според производителя, моделът се предлага на много приемлива цена и е подходящ избор за правителствени институции, организации от сектора на образованието, както и за малкия и среден бизнес. Продуктът е предназначен за инженери и дизайнери, работещи с Autodesk AutoCAD, фотографи, използващи Adobe Photoshop, и офис потребители с по-големи изисквания.
HP Z200 се предлага с 2-ядрен Intel процесор. Като допълнителна възможност моделът позволява и 4-ядрен процесор от сериите Intel Xeon 3400. HP Z200 се предлага във мащабируем и компактен вариант.
Работната станция е одобрена по програмата ENERGY STAR 5.0 и отговаря на изискванията на EPEAT GOLD.


HP Z200 се предлага с новото приложение WattSaver, което използва по-малко от един ват електроенергия, когато станцията е в режим на готовност. Освен това 90% от използваните материали в Z200 могат да бъдат рециклирани.
Заедно с обявяването на Z200, HP представи и софтуерния инструмент
HP Performance Advisor, който действа като личен системен инженер. Той следи за актуализацията на настройките и инсталирането на последните версии драйвери. По този начин инструментът осигурява работа с оптимални настройки, подобряване на стабилността и производителността на устройствата.
HP Performance Advisor e наследник на HP Performance Tuning Framework и предлага по-опростена настройка и още по-интуитивно управление, твърдят от Hewlett-Packard. HP Performance Advisor може да помогне за спестяването на време и средства и да увеличи цялостната производителност. Той е предварително инсталиран на HP Z200 и се доставя заедно с всички нови работни станции на компанията без допълнително заплащане.
HP SkyRoom 1.1 вече е инсталиран на работните станции от серията Z. Версията 1.1 е съвместима с Microsoft Windows 7. Тя дава възможност за споделяне на работния екран и контрол на видео конференцията от един или всички участници.
HP SkyRoom е достъпен софтуер за видео конференции с висока разделителна способност, който дава възможност за сътрудничество в реално време и за мигновени срещи лице в лице. Благодарение на технологията за обработка на изображения и видео на НР, SkyRoom може да предаде информация до 4 пъти по-бързо от едно мигване на окото.
Работната станция HP Z200 се предлага в България от 15 февруари 2010 г. на препоръчителна цена от1300 лв. с ДДС.


Устройствата от серията HP Compaq 8100 Elite са проектирани, така че да предложат на потребителя, по-добро управление, намаляване на разходите за електроенергия и по-добра производителност, твърдят от Hewlett-Packard.
HP Compaq 8100 Elite е с захранване, което е 89% енергоефективно и е одобрено по програмата за енергоефективност 80 PLUS Gold. Продуктът включва и други технологии за намаляване на разхода на електроенергия като решения за управление и твърдотелни дискове (SSDs). Устройствата от тази серия са одобрени по програмата ENERGY STAR и са в регистъра EPEAT GOLD - в него е и захранването на устройството с оценката 80 Plus.
HP Compaq 8100 Elite се предлага у нас от 15 февруари 2010 г. на препоръчителна цена от 500 лв. с ДДС.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X