Компютърен Хардуер

Някои пропуски при iPad

Computer World

Таблетът на Apple донесе фурор, но и разочарование - устройството можеше да предложи повече функции и удобства. Ако от компанията Iискат да променят света с iPad и да популяризират една нова технологична категория, може да се постараят и повече. Ето някои от липсващите елементи, с чиято наличност таблетът би ни впечатлил.


Многозадачност

Да, в iPad може да се върши само една задача наведнъж, дори няма възможност за множество активни страници в Safari. Имате регистрация в Twitter и Facebook? Е, едната трябва да изчака.

Adobe Flash

Звучи нереално при наличието на хубав 9,7-инчов екран, но Safari не поддържа Adobe Flash в iPad...

Камера/iChat

Липсата на предна камера и следователно на възможността за видео чат вероятно биха подразнили някои потребители. С такава камера iPad би бил удобен за записване и редактиране на видео съдържание за YouTube, например.

По-добро видео и HDMI

Поддръжката на видео е много подобна на тази в iPhone и iPod Touch - ограничена до 720p H.264 Main Profile. Щеше да е добре да има и поддръжка за Advanced Profile съдържание, както и мини HDMI порт за прехвърляне на видео към HD телевизор.

16:9

Формат 4:3 е удобен за приложения за iPhone на цял екран, но не е за медия. От YouTube до телевизионни шоута и филми, светът върви бързо към широкоекранните формати и тези черни ленти наистина остаряват.

Нов интерфейс

Интерфейсът при iPad е на практика леко модифицирана версия на този на iPhone. Това е донякъде хубаво, познато, но не извлича максимума от по-големия дисплей. Можеше да има по-удобна работа с Twitter, Facebook, електронна поща и пр., както и екранът да се доближава повече до домашния.

Периодични издания

Възможностите на приложението iBook изглеждат добри за четенето на книги, но пък iBook магазинът не предлага вестници и списания. Нито можем да очакваме, нито искаме да ползваме отделни приложения за всеки отделен тип четиво.

Разпознаване на почерк

Хубаво е наличието на "мека" клавиатура, но понякога хората искат просто да нахвърлят няколко реда и тогава писането на ръка може да се окаже по-лесния и приятен избор.

PC World, САЩ
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X