Компютърен Хардуер

Нов компактен принтер на Xerox предлага много ниско ниво на шум

Computer World

Xerox България представи нов монохромен лазерен принтер, който според производителя предлага компактни размери, висока продуктивност и много ниско ниво на шум. Въпреки че Xerox Phaser 3140 е персонален принтер от базово ниво, той дава възможност за бърз печат - до 18 страници A4 в минута и разполага с характеристики, които го правят подходящ за малкия бизнес, домашните офиси или за лично ползване.

"Phaser 3140 предлага печат, отговарящ на разнообразните нужди на клиентите, при това на достъпна цена," заяви Елена Халянова, мениджър дистрибуция в Xerox България.

Новият Phaser 3140 предлага висок работен обем - 10 000 страници на месец, което покрива всички ежедневни печатни операции в една бизнес-ориентирана работна среда. Устройството е добре пригодено и за лично ползване - работи безшумно и заема малка част от работното пространство (360 x 389 мм).
Компактните размери на новия модел се дължат на вградената основна тава, която предпазва хартията от прах и предлага капацитет от 250 листа. Така се ограничават до минимум прекъсванията за презареждане с хартия и продуктивността се повишава. За подаване на разнообразни носители със специални размери се използва втора многоцелева тава. Отпечатването на първата страница отнема само 8 секунди. Принтерът предлага резолюция 600x600 dpi, като може да достигне съответно до 1200x600 за отлично качество на изображенията.

Phaser 3140 предлага богат набор от лесни за използване и полезни функции, информират от Xerox. Сред тях са редица възможности за нагласяване на размера на изображението - мащабиране, намаляване/увеличаване, припокриване с размерите на медиите. Принтерът предлага значителен брой функции за съкращаване на разходите - режими за икономия на тонер и на електроенергия, функция N-up (за отпечатване на няколко страници върху един лист), анулиране на вече подадени задачи за печат, ръчен двустранен печат при работа под Windows. Като допълнителни характеристики могат да се изброят функцията за печат на водни знаци, ръчната изработка на брошури и функцията за печат на плакати (чрез отпечатване на части от изображението върху отделни листа и сглобяването им в плакат с по-голяма площ).

Новият модел е лесен за инсталиране и поддръжка, смятат от Xerox. Предлага съвместимост с различни работни среди като Windows, Mac и Linux, а също и възможности за свързване в мрежа (USB 2.0 връзка). Устройството разполага със 150-MHz процесор, 8 мегабайта вградена памет и предлага избор на тонер касети с различен капацитет: разширен - за 2 500 страници и стандартен - за 1 500 страници.
Phaser 3140 е сертифициран по ENERGY STAR, за ниско потребление на електроенергия. Устройството е с едногодишна гаранция.
Новият модел вече е на българския пазар и се предлага в партньорската мрежа на Xerox в страната.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X