Компютърен Хардуер

Появата на първия смартбук на ASUS е отложена за Q2’10

Computer World

Представители на британското подразделение на компанията ASUSTeK Computer потвърдили пред журналисти, че нетбукът Eee PC 1201N с графика NVIDIA Ion ще се появи на пазара през декември тази година.

Освен това е станало ясно, че появата на очаквания първи модел смартбук на тайванската компания, ще се осъществи през второто тримесечие на 2010 година. Преди това се предполагаше, че производството на смартбука ще започне през Q1'10. Генералният директор на ASUSTeK Джери Шен е споменал публично, че цената на това устройство ще бъде доста приемлива - в рамките на $180. Обаче според информация на източника RegHardware, маркетолога Джиди Ву е заявил, че появата на ASUS Smartbook ще бъде отложена за второто тримесечие на 2010 година поради неясни причини. Това устройство ще има от 5 до 7-инчов дисплей, а за момента не се знае модела процесор, който ще използва. Джуду Ву счита, че основните пазари, на които Smartbook ще бъде предложен, ще са развиващите се пазари и Азиатско-тихоокеанския регион.

Що се касае до Eee PC 1201N, то официалните му технически характеристики са още непотвърдени. Обаче на базата на слухове през октомври, може да се предположи, че ултрапортативният компютър ще бъде базиран на 1,6-гигахерцов процесор Intel Atom 330, ще има 3 GB оперативна памет, твърд диск с обем 320 GB, както и Wi-Fi и Bluetooth модули за безжична свързаност. Нетбукът ще бъде снабден с 6-клетъчна батерия, която ще обезпечи до 8 часа работа с едно зареждане.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X