Компютърен Хардуер

През 2011 година LED мониторите ще преобладават на пазара

Computer World

В периода 2010-2011 г. LED мониторите ще достигнат ценовите нива на LCD дисплеите, което може да означава, че след две години LED решенията ще бъдат преобладаващи на пазара. Сред интересните характеристики за този тип монитори е 2 ms време за отговор, 2 000 000 000:1 контраст и много по-качествената картина. Това заяви Данко Иванов, маркетинг мениджър бизнес решения за LG, по време на семинар, организиран от Поликомп. През февруари 2010 година LG ще пусне на пазара няколко LED монитора, като тогава се очакват моделите W45 LED и W 56 (той ще замени W53T).
„Дисплеите с пропорции 4:3 са почти спрени от производство, а решения с 16:9 съотношение на страните твърдо ще се наложат - анализира Иванов. - Мониторите мощно навлиза в сегмента на телевизорите, поради по-ниската им цена и по-високото качество на изображението. Забелязва се тенденция мултифункционалните монитори да изместват телевизорите в диапазона от 19 до 24 инча. Освен това повечето нови ноутбуци имат HDMI свързаности и от това следва, че HDMI-базираните монитори ще продължат да нарастват като пазарен дял."
По време на събитието от Поликомп демонстрираха първото поколение мрежови монитори на LG от серията N и разкриха технически подробности за наследника му Nplus. Технологията на корейската компания е базирана на Ethernet и позволява максимално да се използват ресурсите на персоналния компютър. Решението е предназначено за компании, които искат да оптимизират употребата на ресурси от служители, работещи с ненатоварващи приложения. Мрежови монитори на LG се свързват към един главен компютър. Няколко потребители едновременно ползват неговите ресурси така, сякаш работят на индивидуални РС. Специален софтуер, наречен iTALC, извършва управлението на самите мрежови монитори и поддържа независими една от друга сесии за различните потребители.
Освен, че дава предимство с намаления брой компютри, технологията позволява да се снижат разходите за електроенергия. Един мрежов монитор на LG консумира от 1 до 5 вата.
При второто поколение, Nplus, е възможна работата на до 30 потребителя на компютър, докато при N серията ограничението е 11.
Мрежовият монитор на LG може да намали разхода за ел.енергия до 90% в сравнение със стандартен компютър. При новите решения няма ограничение в дистанцията на свързване за разлика от старата версия, където разстоянието е до 8 метра. Освен това при Npus има и поддръжка на безжичен интернет и USB свързаност за клавиатура и мишка, докато в старата версия конекторът е PS/2. Скоро се очакват 19 и 22-инчови монитори от серията Nplus.
За второто поколение мрежови монитори на LG от Поликомп информираха, че препоръчителните спецификации на компютъра към тях са: Quad core (Intel Core 2 Quad или AMD Phenom X4) процесор с 2,66 GHz или по-висока честота и 4 GB системна памет.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X