Компютърен Хардуер

JAR Computers пусна нетбук конфигурации за ученици

Computer World

Комплектите включват: 10-инчов нетбук BenQ Joybook Lite U101, стилни колонки Sweex, компактна мишка за лаптоп, както и инсталиран самоучител по английски език за деца. С настъпването на активния ученически сезон, JAR Computers пусна на пазара своето ново атрактивно предложение, насочено към тийнейджърите, информираха от родната компания. Това са комплектите „ТОЙ“ (в син цвят) и „ТЯ“ (в нежно розово), които са оптимизирани за обучение, чат и други форми на комуникация, както и за разнообразни развлечения.


От компанията информираха, че с двете нетбук конфигурации са си поставили за цел да участват в процеса на компютъризиране на българските училища, предлагайки на всеки ученик достъпно средство за обучение, което той може да вземе навсякъде със себе си. Комплектите включват 10-инчов нетбук BenQ Joybook Lite U101, стилни колонки Sweex, компактна мишка за лаптоп в съответния цвят, както и инсталиран самоучител по английски език за деца. Този преносим компютър е базира на процесор Intel Atom с тактова честота 1.6 GHz, разполагат с Bluetooth, безжичен WiFi модул, 1.3 Mpix уеб камера и 160 GB твърд диск, достатъчен за съхранение на огромен брой музикални файлове и филми.

BenQ Joybook Lite U101 се предлагат с инсталирана операционна система Windows XP Home, която е достатъчно надеждна, за да се използва лесно от деца, коментират от JAR Computers. Комплектите ще се предлагат в магазините на компанията в цялата страна на цена от 599 лв. 13091-JAR_HE.JPEG 13091-JAR_SHE.JPEG
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X