Компютърен Хардуер

Panasonic обяви четири нови фотоапарата Lumix

Computer World

Компанията Panasonic обяви четири нови цифрови фотоапарати от серията Lumix (DMC-ZX1, DMC-FZ38, DMC-FX60, DMC-FP8). Моделът DMC-ZX1 разполага с 25 mm широкоъгълен обектив с 8x оптично приближение в тънък и компактен корпус, благодарение на 0,3 mm асферична леща и 0,3 mm сферична леща.
DMC-FZ38 е най-новото попълнение в традиционно успешната серия Lumix FZ. Този фотоапарат предлага възможности за продължителен видеозапис във формат AVCHD Lite, като разполага 27 mm широкоъгълен обектив LEICA DC VARIO-ELMARIT с 18x оптично приближение. Според производителя, освен лесния за използване интелигентен автоматичен режим, камерата предоставя възможности за усъвършенствани ръчни настройки. Моделът DMC-FX60 е компактен фотоапарат с 12,1-мегапикселова матрица и 25mm ултра-широкоъгълен LEICA DC обектив с 5x оптично приближение, като част от серията FX. Апаратът DMC-FP8 е член на новата серия LUMIX FP, която изразява стремежа на компанията към постигане на съвършен дизайн и функционалност.
Всички нови модели включват подобрения оптичен стабилизатор на изображението POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer), който осигурява два пъти по-силно потискане на вибрациите от предишната система за стабилизация MEGA O.I.S.

 

DMC-ZX1

 

Фотоапаратът DMC-FP8 разполага с 12,1-мегапикселова матрица и 28mm обектив Leica DC с 4,6-кратно приближение. Корпусът е плосък заради прибиращия се в него обектив със сгъваема оптика без фиксиран тубус. Изработен от алуминий, плоският корпус е с атрактивен дизайн и от задната страна.

В комбинация с много краткото време за стартиране от само 0,95 секунди, той предлага добро време за реакция, за да се хванат и най-беглите възможности за снимки. Времето за задействане на затвора е едва 0,006 сек., за лесно заснемане и на най-бързите сцени. В режим на непрекъсната поредица от снимки, с FP8 могат да се щракнат около 2,3 фотографии в секунда при пълната 12,1-мегапикселова резолюция. Фотоапаратът ще се доставя в сребрист, черен и червен цвят.

Интелигентен Автоматичен режим (Intelligent Auto) с нов стабилизатор Power O.I.S. и усъвършенствано разпознаване на лица
Всички модели разполагат с режима Intelligent Auto на Panasonic, който сега включва POWER O.I.S. - оптичен стабилизатор с два пъти по-голяма сила на потискане на вибрациите и сътресенията, в сравнение с конвенционалната стабилизационна система MEGA O.I.S. Тръсването, което най-често се случва с натискането на бутона за заснемане, например, се компенсира от новия POWER O.I.S. В резултат се получават снимки без размазване, както и много по-висок брой качествени фотографии заснети при недостатъчно осветление или в закрито помещение без светкавица. Фотоапаратите са снабдени и с популярната технология „идентификация на лице" (Face Recognition). Когато едно познато лице е заснето няколко пъти, камерата ще подскаже на фотографа да го регистрира. Ако е регистрирано, фотоапаратът ще покаже името на съответното лице при неговата поява пред обектива, и ще приоритизира фокусът и експонацията така, че това лице да бъда изобразено ярко и на фокус.

 

Всички камери Lumix могат да заснемат висококачествени снимки в съотношение 16:9, което ще пасва на новите широкоекранни телевизори с висока разделителна способност. Новият DMC-ZX1 дори прави динамични HD видеозаписи с резолюция 1280 x 720p със скорост 30 кадъра в секунда, освен възможността да прави филми с WVGA (848 x 480) и нормална VGA (640 x 480) резолюция.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X