Компютърен Хардуер

Fujitsu представи нова сторидж линия ETERNUS

Computer World

Хардуерният гигант Fujitsu обяви ново стандартизирано портфолио от системи за онлайн съхранение под марката ETERNUS. Според информация от компанията те включват гъвкави и високо надеждни решения.
Първите представители на новата линия са RAID системите от входен клас ETERNUS DX60 и DX80, които по думите на компанията въвеждат някои нови характеристики в класа като по-ниска консумация на енергия, опростено управление и подобрена резервираност - все характеристики, търсени от повечето фирми и организации със среден размер. Те са базирани на предишното поколение FibreCAT SX60, SX80 и ETERNUS 2000 системите от същия клас, но сега се отличават с по-висока производителност и надеждност, предлагани на атрактивна цена, изтъкват още от компанията. Моделите са предлагат висока мащабируемост, което означава, че капацитетът им може да варира от 292 GB до 120 TB (при DX80), като са обезпечени със съответната резервираност с цел отказоустойчивост и високоскоростни интерфейси. В момента се предлага само Fibre Channel, но според официалната информация скоро ще се появят и варианти с iSCSI и SAS интерфейси.
ETERNUS DX60 и DX80 моделите са снабдени също с високопроизводителни твърди дискове. По-късно през годината от компанията обещават и варианти с SSD носители. Устройствата имат четири порта и могат да се свързват с до 128 сървъра в SAN платформа.
От компанията са интегрирали редица технологии за подобряване на надеждността като например Data Block Guard. Чрез нея автоматично се откриват и коригират повредени данни. Благодарение на технологията CacheProtector може да се записва съдържанието на кеш паметта в RAID контролера на резервна флаш-памет в случай на срив в електрозахранването.
Според информация от Fujitsu, ETERNUS DX системите са лесни за инсталиране и поддръжка. Те се предлагат с предварително инсталиран софтуер за управление с опростен графичен интерфейс, който не изисква някакво специално обучение за потребителите.
На базата на официалната информация от хардуерния гигант, системите за съхранение ETERNUS DX60 и DX80 ще бъдат на пазара от 1 юли с цена за базова конфигурация, започваща от 3800 евро.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X