Компютърен Хардуер

Три нови модела тънки клиенти предложи HP

Computer World

HP разшири портфолиото си от тънки клиенти с нови предложения, които според производителя помагат на потребителите да разширят виртуализацията на клиентите в цялото предприятие. По този начин те могат да получат по-голяма сигурност, надеждност и функционалност, допълват от HP.
Новите предложения включват тънките клиенти от сериите HP gt7720 Performance, HP t5730w и HP t5630w Flexible. Според производителя те подобряват основните функции на операционната система Microsoft Windows Embedded Standard, като предлагат възможности за допълнителна мултимедия, разгръщане и управление за предприятията, работещи с Windows-базирана архитектура.
При новите предложения са налични подобрения на HP RDP (Remote Desktop Protocol) протокола за по-лесно пренасочване на мултимедията и USB устройствата. Освен това, се предлага и надграждане на HP RGS (Remote Graphics Software) за по-добра мултимедия и VMware виртуализация.
Новите решения на HP са съвместими с Client Automation - бизнес решение за управление на клиенти, което помага на администраторите да открият потенциални проблеми преди те да са се случили и автоматично да актуализират административните изисквания.
По думите на производителя, тънките клиенти на HP с Windows Embedded Standard, са устройства за достъп за всяка инфраструктура за виртуализация на отдалечени клиенти. Освен Internet Explorer 7, Windows Media Player 11 и възможността да стартиране на приложения локално, те включват и Microsoft Remote Desktop Protocol 6.1, която позволява лесното свързване на устройствата и предлага последните технологии за сигурност и управление на предприятията от Windows Server 2008.
С цел да гарантира мултимедийна непрекъснатост без пропускане на кадри и проблеми с аудио/видео синхронизацията, HP вгради мултимедийно пренасочване, което позволява на потребителите лесно да стартират уеб-приложения, видеоклипове и други файлове във виртуална десктоп среда. HP RDP Enhancements изтегля обработката директно на тънкия клиент, като по този начин създава по-добра мултимедийна функционалност и намалено натоварване на сървъра, което води до по-висока сървърна мащабируемост.
HP RDP Enhancements, които се предлагат заедно с тънките клиенти на HP с XP Embedded, създават почти десктоп функционалност за VMware View среди, в т.ч. поддръжка за последния VMware View Manager 3.
HP и VMware работят съвместно, за да съчетаят VMware View Manager и HP RGS, което ще доведе до по-добра мултимедийна и виртуализирана VMware десктоп функционалност.
HP RGS софтуерът включва разширени функции за съвместна работа в реално време, за да позволи на голям брой специалисти, работещи от отдалечени места, да виждат и споделят визуализации, богати на съдържание, в т.ч. двумерен дизайн, триизмерно моделиране, обработка на изображения, симулации, филми, флаш анимация и сложни Web 2.0 страници, информират още от НР.
HP разшири портфолиото си от решения за управление на тънки клиенти с HP Client Automation, което вече се предлага с новите Windows Embedded Standard-базирани тънки клиенти. Това решение е една от четирите възможности в портфолиото от решения за управление на тънки клиенти на HP, което включва и HP ThinState Tools и HP Device Manager за хомогенни среди за тънки клиенти, както и опцията за Altiris Deployment Manager смесени среди.
Новите тънки клиенти ще бъдат пуснати през май като цените им са: 349, 409 и 699 евро, съответно за моделите HP t5630w Flexible Series, HP t5730w Flexible Series и HP gt7720 Performance Series.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X