Компютърен Хардуер

Canon пусна първия си водонепромокаем фотоапарат

Computer World

Компанията Canon представи своя първи водонепромокаем цифров фотоапарат модел PowerShot D10. Той е снабден с 12,1-мегапикселова матрица и по данни на компанията може да фотография на дълбочина до 10 метра. Благодарение на здравия корпус интересния продукт може да издържи на падане от височина 1,2 метра. Към всичките тези показатели производителят гарантира и устойчивост на работа при температура до -10 градуса по Целзий.
Освен фотографии, PowerShot D10 може да снима видео клипове със скорост 30 кадъра в секунда, при резолюция 640х480 пиксела. За да се прегледат заснетите изображения апарата разполага и със стандартен 2,5-инчов дисплей. Размерите на новото устройство са 104х67х49 милиметра, а теглото му е 190 грама.
В момента един от най-известните водонепромокаеми фотоапарати се явяват моделите от серията Tough на Olympus. Всички те се отличават с корпуси с повишена издръжливост, устойчиви са на вода и падане от неголяма височина.
Заедно с модела D10 компанията Canon анонсира още 9 продукта от семейството PowerShot. Сред тях интерес предизвиква фотоапарата SX1 IS, който предлага 20-кратно оптично приближение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X