Фирмите Представят

Огледайте се! Жените програмисти са тук, за да превземат индустрията.

Computer World

В ИТ пространството, където мъжете са много по-висок процент, конкуренция от страна на жените е почти невъзможна. Такива са приетите разбирания в един стабилен и развиващ се бранш като технологичния. Все по-често обаче, дамите в модерното общество, в което живеем обръщат тези представи и умело защитават позициите си в сектора. Те не само търсят своето заслужено място зад компютъра, те успяват и да покажат, че работата им наравно с мъжете е напълно възможна.

И дори нещо повече! Броят на технологичните компании, които работят в посока балансирани екипи и равноправие се увеличава. В дигиталната ера, в която живеем насърчаването на дамите за по-активна роля в ИТ сферата е от изключителна необходимост за подобряването на икономическите показатели. Accenture е една от компаниите, които полагат големи усилия за трансформиране на представите, предоставяйки възможност на повече представители на нежния пол да докажат своите способности. В нея днес работят повече от 200 000 жени, които са 43% от глобалната работна сила. По пътя към постигане на равенство на половете Accenture има една основна цел: баланс в глобален мащаб и достигане на 50% мъже и 50% жени до края на 2025 година.

Огледайте се! Жените програмисти са тук, за да превземат индустрията.

В България, Accenture провежда кампания, с която цели равнополово разпределение по позиции, а създаването на стабилна работна среда за жената програмист си остава основна цел на компанията. Благодарение на това се наблюдават и положителни тенденции за увеличаване готовността на дамите да докажат себе си в света на технологиите. От финанси и маркетинг, преминавайки през кодиране, стъпка по стъпка, все повече дами намират привлекателността на ИТ индустрията. Те откриват едно място, в което не само могат да се развиват успешно, но и изненадващо попадат на една разнообразна среда.

Промяната в убежденията вече не е мираж. Нещо повече, ИТ жената е тук, за да покорява все повече професионални върхове и да доказва пред себе си и света, че е възможно предразсъдъците да бъдат преодолени. Комбинирайки креативност, организираност и амбиция, блестящите момичета намират уникални решения, вдъхновяват и създават нови възможности за развитие. Непоклатими и силно конкурентни, дамите са добре оценени от Accenture България. Поради това, компанията с готовност приема застаналите на нисък старт дами, приготвили се да превземат индустрията и да насърчават следващото поколение жени да търсят своето кариерно развитие именно в технологичния сектор.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X