Фирмите Представят

HP разширява портфолиото си с нови A3 принтери и многофункционални устройства

Computer World

Иван Гайдаров

HP Inc. разширява своето портфолио от А3 принтери и многофункционални устройства, представено по-рано тази година, с редица нови конфигурации. Освен че предлага решения във всички класове, компанията покрива и два различни канала за употреба – за клиенти, които желаят да си закупят устройството и консумативите за лично или корпоративно ползване, и такива, които предлагат печат като услуга (PaaS). Новите попълнения във портфолиото на HP осигуряват скорост на печат, варираща между 35 и 60 страници в минута, а голяма част от тях разчитат на удобни екрани с изчистен дизайн, които гарантират лесната им употреба. Не на последно място, всички устройства предлагат един и същ интерфейс за управление и за потребителите е лесно да работят на всяко едно от тях.

Идеята на разширеното ни портфолио е по-качествено да отговорим на изискванията на нашите клиенти, търсещи универсални устройства, които могат да печатат бързо и да изпълняват различни функции, типични не само за печата и копирането на документи, но и за дигитално изпращане, разпознаване на текст и др.”, коментира Диян Ангелов, специалист предпродажбен процес и технически консултант за решения за печат в HP Inc.

 PageWide устройства

От HP продължават да развиват и своята технология PageWide, която притежава смесица от характеристики на лазерния и на мастиленоструйния печат. PageWide устройствата използват мастило, но нямат движещи се глави. Същевременно те достигат много добра скорост на печат с изключително икономично използване на електроенергия. “Този тип устройства имат две скорости. Режимът на цветен печат по качество е съизмерим с това на лазерните принтери и притежава ISO сертификат за скорост на печат. При режим General Office устройствата могат да разпечатват много повече документи, а енергията, която използват, е една седма от тази, която е нужна на един лазерен принтер”, обърна внимание Диян Ангелов и добави, че ако е необходимо, към базовите модели могат да бъдат добавяни допълнителни устройства за подреждане на документи, слагане на телбод, добавяне на аксесоари с голям входящ капацитет за над 4000 копия и т.н.

Сигурност

От HP обръщат сериозно внимание и на сигурността при разработването на своите нови модели. Мултифункционалните принтери на компанията включват широк набор от функции за сигурност.

Компанията разчита на три основни технологии за защита. Първата съдържа резервно копие на BIOS-а на устройството и всеки път, когато то стартира, проверява контролната сума на изпълнявания BIOS. Aко има някакъв проблем и устройството се окаже с подменен BIOS, технологията поддържа “златно копие”, недостъпно за компрометиране, от което зарежда и сигнализира за нередност. Второто ниво на защита следи системния софтуер, който идва от HP и е цифрово подписан. Ако устройството засече опит за зареждане на софтуер, който не отговаря на цифровите подписи, то се рестартира и сигнализира системните оператори. Третата защита работи с паметта в реално време. Тя проверява всички модули, които се изпълняват, дали са правилно подписани, дали са очаквани за изпълнение и ако намери модул или програма, които не отговарят на тези критерии за сигурност, устройството отново се рестартира. Ако в рамките на 30 минути защитата отчете два такива инцидента, това означава, че устройството най-вероятно е подложено на целенасочена атака и преминава в специален режим, който допуска само регламентирана намеса за възстановяване на системата.

Печатът като услуга

Портфолиото на HP от PageWide и LaserJet устройства предлага и всички предимства на новата облачна платформа за оптимизация на обслужването – HP Smart Device Services (SDS). SDS 2.0 обезпечава максимално дълъг живот на устройствата с помощта на модерни диагностики, специфично отстраняване на проблеми и възможности за дистанционно обслужване, а това е от особена важност за фирмите, които предлагат печата като услуга. “Мултифункционалният принтер има голям брой сензори, които непрекъснато следят неговото състояние и ако има някакъв проблем, софтуерът, отговарящ за всички свързани устройства, го идентифицира и подготвя инструкции за сервизния специалист, включително и под формата на видео как се сменят повредените части. По този начин подготвен сервизен специалист може да се отзове преди самото устройство да е дало признаци на повреда”, обясни Диян Ангелов.

Той коментира още, че във времето, в което навсякъде се говори за за облачни технологии и изкуствен интелект, многофункционалните устройства на HP са поредният пример как изкуственият интелект може да бъде натоварен със задачи за мониторинг и поддръжка на техниката. Новите модели мултифункционални А3 принтери на HP са налични в партньорската мрежа.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X