ERP/BI/CRM

"Елтрейд" е първият официален партньор на SAP Business One за България

Владимир Владков

Проектите, реализирани от лицензирания партньор Елтрейд ООД, илюстрират ползите от внедряването на цялостно ERP решение за растежа на бизнеса

Партньор на SAP от 2016 година, "Елтрейд" е първият официален интегратор за България на SAP Business One - решение, което осигурява на малките и средните фирми по-добър шанс за изява на пазара. "Елтрейд" е единствената българска фирма, която локализира и превежда на български език ERP решението, за да отговори то на българското счетоводно законодателство.

"Елтрейд" е и първата и единствена фирма, привела SAP Business One в съответствие с изискванията на НАП за софтуерните продукти в търговските обекти - СУПТО.

С помощта на SAP Business One всяка компания, която е надраснала своята счетоводна или информационна система и се стреми към растеж, може да определи траекторията си на устойчиво развитие за години напред.
Доказателство за това са успешните проекти, които реализира "Елтрейд" за редица български и чуждестранни фирми, които оперират на българския пазар. Сред тях е търговската и инженерингова компания "Фродексим трейд", която след като осъзнава необходимостта от внедряване на интегрирана система, която да обедини бизнес операциите й, избира специално разработения за малък и среден бизнес софтуер SAP Business One.
За интегратор дружеството ангажира "Елтрейд". Компанията, която има дългогодишен опит на пазара на фискални устройства и бизнес софтуер, осъществява миграцията към SAP Business One бързо и с минимални прекъсвания на работните процеси.

Внедряването на интегрираната система веднага довежда до намаляване на разминаванията в складовите наличности, а събирането на информацията и работните процеси в един общ софтуер е голямо улеснение за служителите, отчитат от мениджмънта.

Въпреки че SAP Business One е предназначен за по-малки организации, софтуерът може ефективно да се използва от големи компании в техните клонове и дъщерни дружества. Пример за това е "ЙОВ България", част от бизнес групата "Индустриални решения" на базираната в Швеция глобална индустриална група Axel Johnson International с над 120 дъщерни компании в 28 държави.

В търсене на многофункционален софтуер компанията решава да внедри SAP Business One, като избира "Елтрейд" за интегратор на решението. Изборът е мотивиран от лесния интерфейс на системата, възможността да се дефинират права за достъп, опциите за персонализирани доработки и не на последно място - от цената на лицензите и предлаганата поддръжка.

Групата от 120 компании използва унифицирани форми на отчетност. Затова за "ЙОВ България" е особено полезна функцията на SAP Business One да осигурява автоматично извличане на консолидираните отчети и навременно подаване на данните. Системата подобрява мениджърския контрол и планирането на складовите ресурси.

Проектите, реализирани от "Елтрейд", обхващат както пълното внедряването на продукта, какъвто е случаят с "ЙОВ България, така и самостоятелно прилагане на локализацията при компании, които вече работят със SAP ERP на глобално ниво, но трябва да се адаптират към българските счетоводни изисквания.
В условията на икономическа криза мениджърите трябва да взимат решенията си на базата на точни данни в реално време, за да могат бързо да се адаптират към промените на пазара и околната среда, изтъкват SAP консултантите от "Елтрейд". Именно стабилна ERP система като SAP Business One може да им осигури инструментите за устойчиво развитие, категорични са те.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X