Предприемачество

Logiscool стартира нов образователен формат за деца - творчески ателиета

Иван Гайдаров

Международната верига школи по програмиране Logiscool стартира у нас нов обучителен формат за деца. Това са творчески ателиета, които са факт от тази пролет. Те са насочени към подрастващи, интересуващи се от изкуство, 3D дизайн и създаване на мобилни приложения, като курсовете ще се предлагат във всички школи на веригата. Междувременно Logiscool обяви и старта на своята пета школа в България, която се намира в София.

"Запознахме се с Logiscool и веднага се припознахме в тяхната мисия - да направим дигиталното образование по-достъпно за децата още от ранна училищна възраст. Вярваме, че то развива в подрастващите ключови умения на бъдещето като уменията за критично мислене, разрешаване на проблеми, логично и алгоритмично мислене. Професионалният ни път до момента, както и ролята ни на родители ни дава вдъхновението да създадем и развиваме тази школа", споделя Мария Димитрова, ръководител на новата Logiscool школа.

Четирите работилници не изискват дългосрочен ангажимент. Продължителността на заниманията в тях е 5-10 сесии в зависимост от темата. Налични са както занимания онлайн, така и на място в образователните центрове, според желанието на участниците. Първите групи ще започнат след Великденските празници.

"Ателиетата се провеждат в по-неформална обстановка и са вдъхновени от най-новите и популярни теми в дигиталния свят като 3D дизайна и популярната игра Minecraft, която има огромен образователен потенциал. С тях ние разширяваме кръга на обученията си, достигайки и до младежи, които нямат интерес към програмирането. Творческите ателиета им позволяват да развиват своята креативност, докато учат и изпробват нови неща по един лесен и забавен начин. Всеки има шанс да се задълбочи в любимото си занимание или да намери ново хоби", посочва Ива Янкова, съосновател на Logiscool Bulgaria.

Учениците с интерес към играта Minecraft имат възможност да се присъединят към Ателие Minecraft Modding. То е подходящо за деца от четвърти до осми клас. Участниците в него ще научат как да създават герои, обекти, атрибути и други тънкости от популярния виртуален свят.

Второто ателие е подходящо за деца, проявяващи интерес към 3D дизайн, на възраст от шести до десети клас. В него те ще навлязат в дигиталния дизайн на триизмерни обекти с помощта на безплатната програма Tinkercad.

Учениците от трети до седми клас, които обичат да рисуват, могат да се научат да създават уникални герои и анимации в ателието по Дигитална илюстрация. В него се преподават не само основните техники и софтуер, необходими за 3D илюстрация, а и основите на теорията на рисуване и дигиталната история на изкуството.

Четвъртото ателие е подходящо за деца и юноши над шести клас, които имат желание да се научат да създават собствени мобилни приложения за платформите iOS и Android.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X