Предприемачество

Отборът "Club Penguin" грабна наградата за дигитална игра на Plovdiv Game Jam

Иван Гайдаров

Петнадесет отбора, петдесет и петима участници - в този състав се проведе онлайн форма́та на тазгодишното издание на Plovdiv Game Jam. Темата, по която участниците работиха, беше "Lost & Found" ("Изгубен и намерен"). В резултат на петдневния маратон се родиха най-различни и интересни интерпретации, сред които център за изгубени и намерени вещи; одисея за откриване на Атлантида; мистериозно приключение в търсенето на свитък, разкриващ нечувани сили, и рали, в което участниците изграждат своя път към вкъщи.

Въпреки силната конкуренция и изобилието от оригинални идеи, фаворитът на публиката в категория дигитална игра е вълнуващото заглавие "The Hopeful Penguin", дело на екип "Club Penguin". Играта разкрива историята на пингвин, който губи своето яйце и се впуска в търсенето му, а завършекът е не само трогателен, но и поучителен. Мирослав Иванов, Мартин Назъков, Атанас Атанасов, Даниел Башев и Кристиан Йотов са създателите, стоящи зад тази разработка.

В категория настолни игри безапелационно спечели отбор "Лава". Изключително прецизно изработения от тях "MAGMADON" изпраща играчите на увлекателно приключение да открият сърцето на вулкана "Магмадон" и да спасят света от неговия гняв. Всеки един от тях трябва внимателно да планира своята стратегия, за да бъде единственият, който намери и запази сърцето до края на играта. Авторите на това впечатляващо настолно заглавие са: Екатерина Фърчева, Елена Фърчева и Савас Лука.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X