Предприемачество

BIC наема над 200 специалисти за новия си глобален център BIC Sofia Services

Владимир Владков

Френската компания BIC официално откри офиса си в София и планира да сформира екип от близо 200 човека до 2021 г., съобщиха от Invest Sofia, която е партнирала на компанията да направи проучването си за средата в София.

Новооткритият център за споделено обслужване BIC Sofia Services е част от плана за трансформация на Group BIC Services (GBS) "BIC 2022 - Invent the future". От края нса 2019 г. компанията е започнала процес на оценка и избор на локация за офиса си за споделени услуги, като накрая е избрала именно София.

Новият център в София ще консолидира административните дейности на компанията за европейските операции по финанси, счетоводство, контрол на качеството и обслужване на клиенти на BIC. Екипът на BIC Sofia Services ще работи в 2200 квадратни метра офис пространство в сградата Tower B на "България Мол". В момента компанията набира специалисти за 11 позиции.

Мултифункционалният екип обхваща дейности от финансите, анализите, обслужването на клиенти, човешките ресурси, покупко/продажбите и информационните технологии. Компанията има големи планове за автоматизация и дигитализация и ще се нуждае от хора с отлични езикови, технически и комуникативни умения, тъй като те ще работят с колеги и клиенти на глобално ниво.

офис на BIC, Bic world на бул. България

© Юлия Лазарова

офис на BIC, Bic world на бул. България


BIC е световен лидер в производството и доставката на канцеларски материали, запалки и самобръсначки. Повече от 75 години компанията предоставя продукти на потребители в над 160 страни по света. През 2019 г. нетните продажби на BIC са в размер на почти 1.95 милиарда евро.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X