Предприемачество

PostBank отваря дигитални зони за самообслужване

Робърт Христов

Пощенска банка прави крачка към разширяване на иновативните си услуги, като стартира дигитални зони за самообслужване, които да осигуряват повече бързина и удобство на клиентите. Новата услуга вече е достъпна в 15 града в страната, където са разположени специализирани устройства с интуитивна навигация и много други функционалности. Новите дигитални зони за самообслужване предоставят възможност на клиентите да извършат почти всички операции, налични в клона на банката, без да се налага да чакат на опашка. За да се възползват от всички услуги на новите зони за самообслужване, клиентите ще се нуждаят единствено от своята активна карта, която ще служи за средство за идентификация, а да бъдат регистрирани за интернет банкиране, не е необходимо.

На устройствата за самообслужване клиентите на Банката могат да:
  • Внасят или теглят пари не само от своите карти, но и от свои сметки в банката;
  • Нареждат преводи в лева в банката или към други български банки от всички свои сметки в Пощенска банка;
  • Извършват справки за всички свои продукти в Пощенска банка и разпечатат справки или извлечения по сметка или кредитна карта;
  • Получават парични преводи от Western Union;
  • Подадат заявление за кредитен продукт;
  • Погасяват задължения по кредитни карти, издадени от Пощенска банка;
  • Плащат битови сметки от своята карта.

От горе изброените функционалности могат да се възползват както физически лица, така и фирмени клиенти на банката, които обаче, предварително трябва да заявят своята регистрация в офис на банката. Модерните устройства за самообслужване са достъпни за ползване и от клиенти на други банки, като за тях са валидни само част от функционалностите, сред които теглене на пари в брой и плащане на битови сметки от карта.

До края на годината Пощенска банка ще планира да продължи увеличаването на броя на офисите в цялата страна, в които ще са налични дигитални зони за самообслужване, а за началото на следващата година от банката подготвят дори още функционалности, които да разширят потребителските възможностите за банкиране. Модерните зони са част от вече стартиралия процес на трансформация на широката клонова мрежа на финансовата институция, която в края на 2019 г. успешно откри и първите си дигитални клонове от ново поколение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X