Предприемачество

Ondo отвори офис в Южна Африка

Майя Бойчева-Манолчева

Българската компания Ondo, разработваща решения за умно земеделие, отвори офис в южноафриканския град Дърбан. Клонът ще обслужва запитвания от страната, но от компанията се надяват скоро да разширят пазара си и отвъд границите на Южна Африка. Решението за разширяване на международния бизнес идва след нарастващите запитвания и интерес от местни земеделски производители, отглеждащи захарна тръстика, лозя и царевица.

"Южна Африка е огромен пазар, който носи и своите предизвикателства за екипа на Ondo. Отглеждат се култури, които са по-различни от европейските, климатът също има своите специфики. Но, решенията за устойчиво земеделие на Ondo са проектирани и са успешно тествани при много различни култури. Така че сме сигурни, че и на този нов пазар ще постигнем същата, ако не и по-висока, ефективност, която постигаме и при европейските земеделски стопанства", коментира мениджърът "Продажби" в Ondo Ивайло Енев.

Ondo, зад която стои компанията IndigoVerge, предлага цялостно решение за автоматизирано капково напояване, торовнасяне, контрол на климата и мониторинг в земеделието, а едноименният продукт обединява хардуера и софтуера, необходими за автоматизацията на процесите при отглеждането на всякакви земеделски култури. От компанията твърдят, че чрез решението земеделските производители могат да спестят до 85% от разходите за вода при напояване, до 50% от разходите за енергийни ресурси и да си осигурят до 40% по-високи добиви.

Освен в България, Ondo има инсталации в Северна Македония и Гърция, а неотдавна получи финансиране от Eleven Ventures, което ще подпомогне развитието на решенията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X