Предприемачество

Българската платформа предлага застраховки през смартфона

Иван Гайдаров

Крайните потребители в България вече могат да сключват разнообразни онлайн застраховки, включително "Гражданска отговорност" и "Каско", направо през своите смартфони, без да напускат дома си. Възможността е част от портфолиото на мобилното приложение Болерон, разработено от екипа на едноименния стартъп, което е достъпно за двете най-популярни мобилни операционни системи - iOS и Android. Сключване на онлайн застраховки може да се направи и през сайта на компанията.

Приложението обединява консервативния застрахователен сегмент и предимствата на новите дигитални технологии. То например може да локализира собственика на телефона, ако той отива на летището или на граничен пропусквателен пункт, и да му напомни, че не е сключил туристическа застраховка, след което да му предложи такава. Сред останалите технологии, които внедрява екипът на Болерон в застрахователния сектор, са блокчейн, изкуствен интелект и автоматично разпознаване на изображения.

"Убедени сме, че комбинацията от тези технологии ще бъде в основата на дигитализирането на застрахователната индустрия в бъдеще. Това ще промени изцяло сектора, предоставяйки множество нови възможности за клиентите. Те ще могат да сравняват условия и цени за секунди, което ще стимулира конкуренцията, ще им спести много време и ще им позволи да получат най-подходящите за тях застрахователни продукти на много по-достъпни цени", споделя Александър Цветков, главен изпълнителен директор на Болерон АД.

В същото време стана ясно, че компанията е спечелила едно от петте първи места във Visa Innovation program 2020 година. Екипът на Болерон АД вече работи по пилотни проекти за интегриране на софтуера си за застраховане в онлайн банкирането на няколко банки, които желаят да предоставят онлайн застраховане на своите клиенти.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X