Предприемачество

DEV.BG привлече сийд инвестиция от 200 хил. евро

Мария Динкова

Българската компания DEV.BG, която развива една от най-големите ИТ общност у нас, е привлякла нова инвестиция в размер на 200 хил. евро от фирмата за хостинг и разработка на софтуер SiteGround. Срещу сумата инвеститорът ще получи 10% от стартиращия проект. Сделката е осъществена със съдействието на адвокатите Митко Карушков и Марио Арабистанов от адвокатска кантора "Камбуров и партньори".

Новополучените средства екипът на DEV.BG ще използва за разширяване на мрежата си от ИТ специалисти и професионални събития, както и за развитието на своята платформа HireHeroes.bg. Новият инвеститор SiteGround няма да бъде активно ангажиран с дейността, но ще подкрепя DEV.BG със своите знания и контакти.

Създадена през 2016 година от Ивайло Христов, Светослав Димов и Митко Василев, DEV.BG днес представлява една от най-големите ИТ общности в България. Тя включва над 20 хил. членове, участващи в събитията на компанията, потребителски групи и други онлайн дейности. Организацията разработва и първата по рода си платформа за наемане на ИТ специалисти - HireHeroes.bg, която се отличава с това, че е фокусирана върху нуждите на служителите, а не на работодателите.

Това не е първата инвестиция в DEV.BG. При стартирането си компанията получи 50 хил. евро, както и подкрепа от бизнес ангели. През годините екипът на стартъпа успя да развие партньорства с много водещи ИТ компании у нас и в други страни, и се утвърди като разпознаваемо име в областта на набирането на ИТ таланти в България.

Днес компанията е домакин на над 160 технологични събития годишно в едни от най-перспективните области в ИТ бранша. Сред тях са Интернет на нещата (IoT - Internet of Things), изкуствен интелект (AI - Artificial Intelligence), машинно обучение (machine learning), блокчейн, както и в областта на стартиращите компании, бизнес развитието и финансирането на ИТ бизнес.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X