Предприемачество

Веригата школи по програмиране Logiscool разширява присъствието си у нас

Иван Гайдаров

Международната верига школи по програмиране Logiscool, която наскоро отвори първия си обект у нас, получи инвестиция в размер на 3.5 милиона евро от базирания в Будапеща инвестиционен фонд Euroventures, както и от физически лица. Новопривлеченото финансиране дава възможност на Logiscool да увеличи екипа си, да развие своите учебни програми, както и да разшири местните си и международни партньорства. Това не е първата инвестиция в образователната компания - сред предишните нейни инвеститори е бизнес ангелът Питър Балог, чиято инвестиция стимулира разрастването на Logiscool в международен план.

Logiscool започва дейността си през 2014 г., когато открива първото си училище по програмиране в Унгария. Днес веригата присъства в 16 страни с над 100 училища, обучила е повече от 60 000 ученици. Образователната организация се отличава с това, че преподава на децата логиката на програмирането по забавен за тях начин, развивайки уменията им за решаване на проблеми.

Днес компанията има стотици франчайз обекти по целия свят. Нейният български клон, който стартира дейност преди броени месеци, също вече набира франчайз партньори, позволявайки им да стартират успешен бизнес в областта на образованието. Българският екип е в активни разговори с организации в няколко града у нас.

Освен търговската марка и корпоративната идентичност на Logiscool, франчайз партньорите получават също готова система за преподаване, както и собствена технологична платформа със собствен език за програмиране за учебни цели. Именно тази собствена платформа , наличието на повече от 600 урока и 20 различни тематики за лагери превръщат Logiscool в една от бързо развиващите се образователни компания.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X