Предприемачество

ВСУ открива център за женско предприемачество

Иван Гайдаров

Център за женско предприемачество ще бъде открит във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ) на 26 февруари 2020 г. Целта на центъра е да обучава и подпомага млади жени (до 34 години) от България и съседни държави в стартирането и развитието на собствен бизнес.

Центърът е създаден по проект WOMEN IN BUSINESS "Насърчаване на предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион", съфинансиран по програма INTERREG Danube Transnational.

Пилотните обучения по проекта стартират на 28 февруари и в тях ще се включат 25 жени от България, Молдова и Украйна. Тренингите, които са със смесена форма - присъствена и онлайн, обхващат три групи млади жени-предприемачи.

Начинаещите ще разберат какво е да си предприемач, какви са първите стъпки за реализацията чрез курсове по маркетинг, дигитални и социални умения и др. Втората група участници са тези, които вече имат собствен бизнес, а дамите, които имат успешен бизнес от поне три години, ще получат и консултации с експерти по конкретни теми.

Обученията ще се водят от топ експерти и успешни студенти от магистърските програми "Предприемачество" и "Дигитален маркетинг и уебдизайн" на ВСУ, а също и от изявени експерти от Австрия, Германия, Словения, Босна и Херцеговина и др.

Обученията са безплатни и в следващите етапи могат да се включат всички желаещи на възраст от 16 до 34 години, които имат интерес към предприемачеството.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X