Предприемачество

Образователна организация взе голямата награда на Forbes Business Awards 2020

Мария Динкова

Телерик Академия спечели голямата награда "Компания на годината" в конкурса Forbes Business Awards. Също така организацията беше отличена и като Компания на 2020 в категория "Образование". Официалната церемония по награждаването се състоя на 28 януар в Sofia Event Center.

Телерик Академия беше избрана за "Компания на годината" в съревнование с над 70 компании в областта на ИТ, финансите, производството, търговията, земеделието, образованието и услугите. Изпълнителният директор на Телерик Академия, Александра Мечкова, получи отличието от Огнян Донев, мажоритарен собственик на Sopharma и член на журито на FORBES Business Awards.

"Много се радвам, че именно компания, която работи в сектора на образованието е "Компания на годината". Най-големият ресурс на България е талантът, затова за нас е ключово да инвестираме изключително много в неговото развитие. Благодаря за признанието, за високата оценка и за още по-високо качената летва. Не приемаме наградата за даденост. Тя е много силен мотиватор за нас да продължаваме напред", отбеляза по време на награждаването Мечкова.

Телерик Академия получи още една награда – "Компания на годината - Образование", която беше връчена от Мария Шишкова, управляващ съдружник на AIMS Human Capital.

"Когато отделяхме Академията преди 3 години пред нас стояха много неизвестни. Бяхме сигурни в едно обаче – мисията ни да продължаваме да помагаме на хората и бизнеса в България да се развиват. Благодарим на нашите вече над 80 партньори, които вярват в инвестицията в развитието на талант. Благодарим на всички, които избират Академията за своя трамплин към успешна кариера, и на екипа на Академията, който всеки ден дава всичко от себе си", допълниМечкова.

Бизнес моделът
През 2017 Телерик Академия се отделя като самостоятелна образователна организация. Само за 3 години тя преминава от фазата на стартъп до компания с успешен бизнес модел и среден годишен ръст над 120%. За този период Академията изгражда голяма партньорска мрежа от 80+ водещи технологични компании, разширява екипа си четворно, премества се в самостоятелна сграда, реализира 20+ програми и обучава ~1000 специалисти. През 2020 Академията предстои да обучи присъствено още над 500 души.

Същевременно най-мащабната ИТ образователна организация за ученици – Училищна Телерик Академия разшири обхвата на инициативите си с близо 60% през учебната 2019-2020 спрямо предходната, като стартира 102 ИТ школи в 25 града с над 2 хил. ученици. Така организацията допринася за съживяването и развитието на редица региони у нас и дава тласък за създаването на будна ИТ общност, която да подпомогне местната икономика.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X