Предприемачество

Българин е съосновател на нов бизнес съвет на Централна и Източна Европа

Мария Динкова

На официална церемония по време на Световния икономически форум 2020 в Давос, Ивайло Славов, изпълнителен директор на BULPROS, се присъедини като съосновател към новия бизнес съвет на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), наречен Growing Europe. Целта на инициативата е да позиционира ЦИЕ като привлекателна инвестиционна дестинация на световните инвеститори и да насърчи сътрудничеството между бизнес лидерите в региона. Всички компании, които са членове на бизнес съвета, са лидери в своите сектори и споделят визията за стабилен растеж, което е причината инициативата да бъде наречена Growing Europe.

"Основаването на Business Council of Growing Europe е важна стъпка към по-нататъшно развитие на потенциала на региона, който през последните години демонстрира бърз растеж, стабилност и устойчивост. Тези и други фактори го позиционират като благоприятен пазар за инвестиции с нарастващи възможности за бизнес. Една от основните ни цели е да обсъдим с компаниите общи бизнес интереси и успешни икономически активности в Централна и Източна Европа", обяснява Ивайло Славов.

Павел Сурувка, изпълнителен директор на PZU Group, обяви началото на инициативата Growing Europe, основана от изпълнителните директори на 12 от най-големите компании в региона и подкрепена от световни лидери от Google, Goldman Sachs или Atlantic Council.

"Регионът има потенциал да се превърне в най-атрактивната инвестиционна дестинация както в Европа, така и в света. Той предлага икономическа, политическа и социална стабилност, като същевременно генерира стабилен икономически растеж. Чрез обединяване на нашите сили можем да привлечем вниманието към динамиката, предприемачеството и иновациите в тази част на Европа. По този начин ние искаме да изпратим положителен сигнал както към целия Европейски съюз, така и към света: Европа не защитава статуквото, Европа расте, инвестирайте в растежа на Европа ", заяви изпълнителният директор на PZU Павел Сурувка по време на официалната церемония по подписването на меморандума.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X