Предприемачество

Revolut навлиза в САЩ с Mastercard карти в рамките на нова сделка

Иван Гайдаров

Mastercard и Revolut обявиха сделка за лансирането на Revolut карти в САЩ до края на годината като част от разширяване на партньорството между двете компании, което дава възможност за издаване на карти на всеки пазар по света, където се приема Mastercard. Mastercard изгради силно партньорство с Revolut след старта на финтех компанията през 2015 г. и участието им в ускорителната програма на мрежата Start Path.

Заедно Mastercard и Revolut се радват на голям успех в цяла Европа, предоставяйки иновативни финансови услуги за потребителите. Услугите варират от ежедневно управление на личните финанси до водещи пазарни FX решения. Днешното обявление потвърждава, че двата бранда ще си партнират по отношение на най-малко 50 процента от всички съществуващи и бъдещи издадени Revolut карти в Европа.

Отвъд Европа, споразумението също ще даде възможност на Revolut да постигне своите амбиции в световен мащаб. В основата на тези амбиции е предлагането на финансови услуги на потребителите в САЩ, а до края на годината двата бранда съвместно ще пуснат първите Revolut решения на американския пазар. Глобалната експанзия също ще даде възможност на Revolut да достигне до пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион и Латинска Америка, в това число Австралия, Сингапур, Япония, Нова Зеландия, Бразилия и Мексико.

"Като стартиращ партньор на Revolut, Mastercard има важен принос за нашия успех и днешното споразумение ще ни даде възможност да постигнем амбициозната си цел да предлагаме иновативни финансови и платежни решения на потребители от целия свят. Стартирането ни в САЩ ще бъде важна стъпка за нас и ние се радваме, че Mastercard ще бъде наш партньор на пазара", коментира Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut.

Майкъл Мийбах, главен продуктов директор в Mastercard, от своя страна добавя: "С Revolut си партнираме през последните четири години и ние сме щастливи, че отношенията ни продължават да се разрастват и отговаряме на съвместните ни глобални амбиции. Успехът на Revolut и бързината на компанията към достигане до нови пазари като САЩ е пряко доказателство за нашия ангажимент да се приспособяваме към нуждите към финтех компаниите. Разширяването на Revolut в глобален план ще даде възможност на милиони повече хора да се възползват от приемането на Mastercard в световен мащаб и революционните финансови услуги на Revolut. "

Партньорството ще даде възможност на Revolut да внедри някои от най-новите технологии на Mastercard в рамките на своите продуктови предложения, като първоначален пример за това е Mastercard платформата Send.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X