Предприемачество

Campus X и PwC България обединяват сили в подкрепа на стартъп екосистемата у нас

Иван Гайдаров

Campus X, един от най-големите частни хъбове на технологични компании и талант в Югоизточна Европа, обяви партньорството си с един от лидерите в предоставянето на консултантски и одиторски услуги PricewaterhouseCoopers (PwC), което цели да подпомогне технологичната стартъп екосистема в България. Стратегическото сътрудничество дава възможност на стартиращи бизнеси и такива в по-напреднал етап от развитието си, базирани в Campus X, да се възползват от
правни, данъчни и консултантски услуги и експертиза на одиторската компания при достъпни условия и в удобно време и място.

PwC България с офис в Campus X

В резултат от партньорството PwC вече разполагат с офис в Campus X, който е втори за компанията в България след главната им локация, разположена в центъра на София. В новия офис експерти от PwC ще работят пряко с технологичните стартъпи, скъсявайки дистанцията и улеснявайки контакта им с водещи специалисти в областта на консултирането.

"Изключително щастливи сме, че ще имаме възможност да работим с Campus X в едно сътрудничество от ново поколение. Използвайки цялата си международна експертиза и доказани професионалисти, ще подпомагаме и съветваме компании от стартъп екосистемата у нас, за да може да растат и развиват бизнеса си по възможно най-успешния начин не само тук, а и в чужбина", коментира Орлин Хаджийски, съдружник "Данъчни услуги", PwC България.

"Радваме се, че глобален лидер като PwC е наш доверен партньор и ще предоставя специализирана експертиза от най-висок клас, достъпна за стартъп екосистемата. Като ментори и инвеститори на десетки стартиращи компании, знаем колко важно е те да имат основите за добро корпоративно управление от самото начало. Процесът има решаваща роля при набирането на капитал и предопределя дългосрочния им
успех", коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Campus X.

Първата програма за корпоративно управление

Съвместно с Campus X, PwC организира и първата по рода си цялостна програма за корпоративно управление, насочена към стартиращи компании и установени такива с потенциал за експоненциален растеж. Ексклузивната за организациите в Campus X програма включва пет модула и общо 14 теми в сферите: корпоративно право, данъчно облагане и счетоводство. Практическото обучение предоставя достъп до най-добри практики и утвърдени методи за корпоративно управление, които участниците могат директно да внедрят. Водена от експерти от PwC с дългогодишен опит и в партньорство с Campus X, програмата цели да подпомогне стартъпите да изградят солидни основи на своя бизнес, ускорят развитието му и установят ефективни процеси, аналогични на тези във водещите в глобален мащаб компании.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X