Ит Лидери

Приемат кандидати за конкурса "Иновативно предприятие на годината"

Владимир Владков

Стартира 15-ото издание на Националния конкурс "Иновативно предприятие на годината", като срокът за подаване на кандидатури е до 15 октомври (включително), съобщиха организаторите от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България.

Освен наградата, отличените фирми получават и правото да използват марката за "Високи постижения в иновациите" (Excellence in Excellence in Innovation) на Фондация "Приложни изследвания и комуникации". За последните 15 години над 100 компании в различни икономически сектори (от новостартиращи фирми до пазарни лидери), са получили признание за успешните си иновационни проекти. Сред тях са "Рообарс", "Спесима", "Принтиво", "Асарел- Медет", "Ем Пи Студио", "Софтуерен университет" и др.

И тази година в конкурса могат да участват български новостартиращи и утвърдени предприятия, които подават заявката си по електронен път. Те трябва да имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години, като кандидатстват в 8 категории като пазарно лидерство, социална или зелена иновация, иновационен мениджмънт.

"Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации", обясняват организаторите.

Традиционно наградите се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. Конкурсът се организира с подкрепата на Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП" на Европейската комисия и е признат от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие. Сред медийни партньори на конкурса е Computerworld България.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X