Предприемачество

Блокчейн стартъпът ReCheck получи инвестиране от æternity Ventures

Владимир Владков

Разработчикът на блокчейн технологии ReCheck стана част от екосистемата на инвестиционната компания æternity Ventures, фокусирана върху блокчейн стартиращи фирми. ReCheck, която бе отличена за иновативния си проект в ПФК "Левски" преди година, стана четвъртата българска блокчейн компания, в която æternity Ventures инвестира след WeiDex, TradexSocial и Noble Hire.

Инвестицията ще позволи на българския стартъп, регистриран в Холандия, да извършва транзакции в публичната мрежа на блокчейна æternity. В допълнение ReCheck ще използва финансирането, за да ускори пускането на нови продукти и услуги.

На практика ReCheck е интерфейс, който осигурява надеждна среда за сигурни бизнес и потребителски взаимоотношения. Досега екипът на компанията работи по адаптирането на своите решения към блокчейна на æternity. Това включва цялостното пренаписване на "умните" договори на компанията, така че те да бъдат съобразени с програмния език на æternity – Sophia, както и интеграция на вече работещите блокчейн продукти на ReCheck на основната мрежа на æternity.

"Присъствието на æternity Ventures в региона е от ключово значение за подкрепа на компании като ReCheck и ускоряване на развитието им. Радваме се да бъдем част от тази общност и за нас това беше естествено решение за стратегическо партньорство. Подготвяме пускането на практични и полезни продукти върху публичната мрежа на æternity блокчейн и амбицията ни е е да докажем реалното приложение на технологията в бизнеса и живота на хората", заявяват управляващите съдружници на ReCheck Емил Стоянов и Емилиян Енев.

Двете компании обсъждат възможни следващи децентрализирани приложения, които ReCheck ще разработи за блокчейна æternity. " С екипа ни следим развитието на ReCheck от доста време и се радвам, че днес официално можем да обявим нашата инвестиция в тях и да ги приветстваме като част от нашата растяща екосистема. ReCheck е четвъртата българска компания, в която инвестираме и за нас това е знак за отличното развитие на страната ни като хъб на идеи и качествени екипи в сферата на блокчейн технологията", коментира Никола Стоянов, бизнес директор на æternity блокчейн и управител на æternity Ventures.

Основана през 2016 година, æternity е платформа тип блокчейн 3.0 за децентрализирани приложения. Нейната основна цел е да разреши проблемите, свързани с мащабирането на блокчейн технологията. Основни предимства на платформата са големият брой транзакции, които могат да бъдат извършвани паралелно, тяхната поверителност, децентрализираните приложения, които работят и на мобилни устройства, както и по-добрата възможност за използване умни договори.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X