Бизнес

Revolut продължава глобалното си развитие

Иван Гайдаров

Revolut стартира бизнес операции в Австралия. Това е следваща стъпка на финтех компанията с над 5 милиона потребители в Европа към статута на истинско глобално финансово приложение.

Чрез бета версия Revolut ще започне постепенно да приема клиенти в приложението, като първоначално те ще бъдат във временна листа за изчакване. Към момента компанията има 20,000 записали се.

"Сега е важно да предприемем умерен подход. Първо, стартираме в Австралия с водещ пазарен продукт в управлението на FX и пари. Но това не изчерпва стремежа ни постепенно да разширим предлаганото портфолиото с бизнес сметки, обмен на криптовалути, търговия на акции без комисионна, както и метални карти ", коментира Уил Меън-Хийп, APAC Expansion Manager в Revolut, като добавя: "Изпращането на пари между континенти по традиция е скъпо и отнема много време. С промяната, която въвеждаме днес, ние правим огромна стъпка към разрушаването на финансовите граници във и извън Европа. Така потребителите ни ще могат да задържат парите си по-лесно, дори когато пътуват надалеч".

Австралийското подразделение на компанията ще бъде базирано в Мелбърн. Градът е център на финтех индустрията в страната. В същото време от Revolut са категорични, че ще търсят бизнес възможности и в други градове като Сидни и Пърт.

"Нашата мисия е да изградим глобална финансова платформа, а с операциите в Австралия бележим ключов момент в нашето развитие. През последните четири години предоставяме продукт, който е помогнал за подобряване на финансовия живот на повече от 5 милиона души в Европа и сме развълнувани да започнем това приключение и в Австралия", заявява от своя страна Ник Сторонски, основател на Revolut.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X