Предприемачество

Евротръст ще си сътрудничи с Банка ОТП по акселераторската програнма на банката

Владимир Владков

Българската технологична компания „Евротръст Технолъджис“, която създаде технология и приложение за мобилен електронен подпис на документи, е избрана от Банка ОТП за една от деветте стартиращи компании с голям продуктов и пазарен потенциал. Финалистите в конкурса на банката, която притежава у нас Банка ДСК, а наскоро придоби и SG Expressbank, ще имат възможност да си сътрудничат с Банка ОТП.

Второто издание на международната акселераторска програма OTP Startup Program бе обявено през октомври 2018 г., като условията на финансовата институция бе кандидатите да предложат решение в области като потребителско изживяване и обслужване, продуктови иновации, отворено банкиране и сигурност и други иновации в сектора. По информация на Банка ОТП в конкурса са се включили общо 310 компании от 65 държави. След проведени онлайн видео интервюта, представители на 30 компании са поканени да участват в двудневен лагер в Будапеща през януари тази година, на който са представили своите бизнес идеи и проекти.

Професионално жури е избрало от тези 30 кандидатури деветте най-обещаващи стартъп и скейлъп компании от 6 държави (Германия, Австрия, България, Унгария, Великобритания и Словакия), като сред тях е и българската Evrotrust Technologies. Всичките те ще получат възможност да участват в реализацията на тримесечната програма между март и май тази година. В рамките на тази програма компаниите ще могат да развиват своите решения в пилотни проекти и ще тестват своите продукти и услуги с подкрепата на мениджмънта, експертите и партньори на банката. „Те ще се стремят да докажат, че са достатъчно подготвени за бизнес дейност и за дългосрочно партньорство с международната банкова група“, обясняват от инициаторите на акселераторската програма на унгарската банкова група.

Evrotrust Technologies разработва иновативно решение, което дава възможност за отдалечена идентификация, отдалечено безплатно издаване на квалифицирани удостоверения за електронен подпис и отдалечено подписване директно от мобилния телефон, без необходимост от физическо присъствие. Сосиете Женерал Експресбанк бе и първата, която внедри пилотно решението на Evrotrust още през 2017 г. Това пилотно внедряване бе отличено и в конкурса „ИТ проект на 2017 г.“, организиран от Computerworld с подкрепата на Банка ДСК.

„Радваме се, че българска компания е сред финалистите в програмата акселератор OTP Startup Program. Банка ДСК инвестира постоянно в развитието на иновативни офиси, модерни продукти и високотехнологични решения. В тази връзка вярваме, че съвместната работа със стартиращи и иновативни компании води до оптимизиране на процесите и ни позволява да отговорим на динамично променящите се нужди и нагласи на нашите клиенти“, коментира Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X