Предприемачество

Австрийската i5invest ще подпомага ИТ фирми чрез нов офис в България

Владимир Владков

Австрийската консултантска компания i5invest, която вече има офиси в 4 държави (включително САЩ), започна да предлага услугите си в сферата на корпоративното развитие и в България. i5invest отваря врати в партньорство със Симбула, водеща българска консултантска компания с дългогодишна практика и богат опит в корпоративните финанси и в работата с дигитални компании. С офиси в Силициевата долина, Австрия, Холандия, Швейцария и вече в България, мрежата от контакти на i5invest се разширява постоянно. Досега е консултирала над 100 проекта, включително платформата за онлайн търговия FINDOLOGIC, внедрена в над 1000 магазина и обслужваща 350 млн. заявки на месец, германската Pimcore, разработила решение за цифрова търговия с отворен код, компанията за киберсигурност Redsocks, дигиталната агенция Elements.at, мобилното приложение iTranslate, придобито от IAC Applications и много други.

„Стъпването на българския пазар е стратегическа крачка и логично развитие след 4-годишен бърз растеж и редица успешни международни проекти на i5invest и позволява близък контакт с ИТ компаниите от региона. Следим България с интерес от няколко години и решихме да станем част от бързоразвиващата се местна екосистема и да помагаме на ИТ компаниите във фазата на растеж“, заяви за пресата Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest.

Хервиг Шпрингер, изпълнителен директор на i5invest

„България разполага с отлични ИТ специалисти и добре развит технологичен сектор. Наблюдават се интересни транзакции на сливания и придобивания, но и съществени външни инвестиции в развойни центрове. Тези тенденции подсказват активни ИТ процеси и ние от i5invest сме щастливи да работим повече с региона“, допълва Георги Начев, представител на i5invest в България.


Австрийската i5invest ще подпомага ИТ фирми чрез нов офис в България

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Георги Начев, представител на i5invest в България

От компанията откриват офис у нас и заради, по думите им, „стремглавото развитие на старъп и ИТ екосистемата, както и заради засиления международен инвеститорски интерес. Силни глобални играчи избират България за своите развойни центрове. Множат се акселераторите, фондовете за рисков капитал и споделените работни пространства, съпътствани от редица конференции и други образователни мероприятия, обясняват от i5invest. - По данни на Global Innovation Index 2018 България e на 3-то място по постижения в областта на иновациите след Китай и Малайзия, а Global Services Report 2017 отрежда второ място на България за аутсорсинг и технологични услуги в Европа след лидера в областта - Полша. Всичко това, както и географското разположение на България, я превръщат в локален технологичен хъб. Екипът на i5invest няма търпение да заработи с местните и регионални ИТ компании“, допълват консултантите.

В i5invest са събрани опитни предприемачи, бизнес ангели и експерти по корпоративно развитие в областта на технологиите и софтуера в Европа и САЩ. Компанията се фокусира върху дългосрочни партньорства с високотехнологични компании, подпомагайки техния ръст, излизане на международни пазари и продажба на инвестицията. i5invest помага на ИТ компании във фаза на растеж да намерят подходящите глобални инвеститори и стратегически партньори от Европа, САЩ и Азия.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X