Предприемачество

CEE Block София и Телелинк организират блокчейн стартъп конкурс

Computer World

Форумът CEE Block София в партньорство с Телелинк организира блокчейн конкурс за scale-ups (стартъпи в по-напреднала фаза от бизнес развитието си), като спечелилият проект ще получи инвестиция в размер на 250 000 евро от компанията, както и бизнес менторство за реализирането му. Кандидатури за участие в конкурса вече се събират онлайн.

Инициативата предоставя възможности за предприемачи от Централна и Източна Европ, които разполагат с работещи блокчейн решения, като с приоритет ще се разглеждат тези в областта на supply chain за производствени индустрии и supply chain за компании, предоставящи стоки и услуги. Допълнителен фокус пада върху всякакви видове блокчейн решения в сферата на здравеопазването и образованието.

На 15 октомври 2018 г. ще бъдат анонсирани 10-те селектирани предприемачи, които ще получат право на участие във финалната фаза с представяне на проектите си в рамките на CEE Block София на 25 и 26 октомври 2018 г.

Финалистите ще бъдат оценявани от жури в състав: Председател на журито - Любо Минчев, основател и главен изпълнителен директор на Телелинк, Божидар Божанов, основател на LogSentinel, Елвин Гури, инвеститор Empower Capital Advisor, Иван Житиянов, изпълнителен директор Телелинк Бизнес Сървисис и Росен Иванов, основател BlackPeak Capital. Финалното решение ще бъде взето при гласуване с тежест съответно 70% жури и 30% присъстващи на форума. Главните критерии са иновативност, социална значимост - положително въздействие върху хората и обществото, капацитет на екипа, бизнес модел и пазарен потенциал.

Най-големият стратегически форум за блокчейн, технологии и иновации в Централна и Източна Европа - CEE Blocк София - ще събере топ политици и водещи международни компании в София Тех Парк на 25-26 октомври. Целта на форума е обсъждане на блокчейн стратегията на Европейската комисия и страните членки от правна, регулаторна, данъчна, икономическа, социална и обществена гледна точка, в духа на единния европейски цифров пазар и нуждите на бизнеса, който работи върху блокчейн технологията. Събитието се организира от CEE Block в партньорство със Sofia Tech Park, СофтУни, БАИТ, Solutions for the Future и Дигитална Национална Коалиция.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X