Предприемачество

София приема Eastern Europe Tech Tour 2018

Computer World

Българо-австрийската технологична компания CloudFaces Software Services GmbH, e сред финалистите на международното събитие Eastern Europe Tech Tour 2018, което ще се проведе на 13 юни в София Тех Парк. По време на финала компании от региона ще представят дейността си пред делегация от 80 международни и местни инвеститори.

CloudFaces развива иновативна платформа за намаляване на времето при разработка на мобилни приложения и се класира в топ 15 от общо 115 компании, подали своите кандидатури за участие в Eastern Europe Tech Tour 2018. Целта на събитието е да открие най-перспективните технологични компании в Източна Европа и да насърчи инвестиции и партньорства с инвеститори от цяла Европа.

„Регионът на Източна Европа реализира един от най-високите икономически растеж и също така е гореща точка за процъфтяващите предприемачески екосистеми, които през последните няколко години са генерирали на инвеститорите 5 млрд. долара ликвидност“, коментират организаторите на събитието и добавят, че тазгодишната обиколка на Източна Европа ще покаже общо 30 от най-обещаващите високотехнологични компании. 15 от тях ще бъдат от региона на Централна и Източна Европа (включително Полша, Чехия, Словакия, Украйна, Беларус и Унгария) и ще бъдат представени във Варшава, а други 15 от региона на Югоизточна Европа (Сърбия, Гърция, Хърватия, Словения, Македония, Черна гора, Молдова, Албания, Босна и Херцеговина, България) на 13 юни в София.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X