Предприемачество

Sigma News Ventures Group Ltd. придобива стартъпа Metabolize

Computer World

Компанията Sigma News Ventures Group Ltd. (SNV) придоби базирания в София стартъп Metabolize. Така двете организации ще формират нова компания - Sigmai Limited – която ще се специализира в изследвания в сферата на изкуствения интелект и извличане на информация от всякакъв вид писмено съдържание, включително документи, новини, записи на разговори с клиенти, финансови разговори, вътрешни и външни доклади, решения на съда, правни договори и научни доклади.

В миналото Sigma News Ventures Group използваше комбинация от собствената си технология за обработка на естествен език, системи за машинно самообучение и анализатори, базирани в София, за да анализира корпоративни новини и да свързва бизнес събитията с движението на цените на акциите.

Metabolize, дъщерна компания на Benedictus, пък е създадена през 2017 г. от норвежкия предприемач Кристофър Солхайм, за да предлага услуги, свързани с изкуствен интелект и машинно самообучение на компании, които нямат необходимия ресурс.

В новата компания Солхайм ще бъде председател на борда, а Джеси Мур, който е отговаря за работата с данни в Metabolize, ще бъде СЕО. Михаил Минковски от SNV ще заема длъжността финансов директор, а Тони Бърджис Уеб, бивш маркетинг директор на комуникационната компания Hill&Knowton, ще бъде член на борда. Педер Андреас Нергаард от своя страна ще отговаря за продажбите и управлението на продукти.

 Предлагаме на клиентите си конкурентно предимство, като използваме най-новата технология за машинно самообучение, за да внедрим уменията си при извличането на изкуствен интелект, т.е. на „actionable insights“ (практически изводи) от всеки вид писмено съдържание. Мислим, че можем да помогнем на компаниите да използват нашия анализ на писмени данни, за да разберат по-добре миналото си, да отговорят по ефикасно на настоящите събития и в много случаи да предвидят бъдещето си“, смята Джеси Мур.

 Sigmai вече има запазено място във финансовия свят чрез своята апликация Newsful, която се предлага чрез платформа на Thompson Reuters. Компанията също така има интерес към сектори като здравеопазване, право, застраховане, комуникации и издателска дейност.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X